17 de diciembre de 2018

Nous recursos per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Global Action Programme de la UNESCO ofereix nous recursos audiovisuals sobre els ODS en diversos nivells educatius. Aquestes eines estan adreçades al professorat i inclouen materials pedagògics, idees per a treballar a classe i recursos multimèdia.
Com ja vam explicar fa uns mesos, l’Educació per al Desenvolupament Sostenible és una proposta clau per a l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, que s’estructura a partir de 17 objectius. La finalitat d’aquests objectius és empoderar la ciutadania per a fer decisions informades a favor de la integritat mediambiental, la viabilitat econòmica i una societat justa per a la generació actual i per a les següents.
 

 
Per incloure l’educació pel desenvolupament sostenible a les aules, el GAP ha presen
tat un seguit de recursos multimèdia en anglès (disponible amb subtítols). A tall d’exemple, podeu trobar vídeos com: un dia en la vida d’un productor de cacao, un projecte d’educació de les nenes a Tanzània o la defensa de la vida de les tortugues a Trinidad.
Els recursos disponibles per treballar els ODS proposats per la Unesco tenen per objectiu fer més accessible la comprensió i difusió dels objectius. Aquests objectius, inclosos en l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, representen els reptes a nivell mundial que es consideren crucials per a la supervivència de la humanitat
Perquè els objectius puguin ser acomplerts l’any 2030, cal que tothom hi col·labori: governs, el sector privat, la població civil i tota la ciutadania. Aquest objectius, que proposen una vida sostenible, pacífica, pròspera i equitativa per a tothom, es poden comprendre i explicar de forma dinàmica a partir dels nous recursos disponibles:
 

No hay comentarios: