3 de diciembre de 2018

Recursos per a festes més sostenibles

Amb l’objectiu de reduir la generació de residus i fer els vostres esdeveniments d’allò més respectuosos amb l'entorn, teniu a la vostra disposició gots i vaixelles reutilitzables en préstec, així com un recull de guies amb consells per ambientalitzar les vostres festes.

Aprofitant que ens trobem en la Setmana Europea de Prevenció de residus, us presentem una sèrie de recursos que us poden ajudar. En el transcurs d’una celebració, ja sigui per no haver de carregar-los o no fregar-los, és bastant freqüent l’ús de plats, coberteria i gots de plàstic, que un cop utilitzats acaben a la brossa. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona proposa la cessió de 130 gots de polipropilè a entitats, organitzacions, centres educatius o ciutadania que ho demani amb la finalitat de fomentar-ne la prevenció de residus.
Aquest servei, emmarcat dins l’estratègia de Residu Zero, se suma al servei de préstec gratuït d'una vaixella reutilitzable que l’Ajuntament va posar en marxa aquest estiu i que permet el préstec d’una vaixella per a un màxim de 500 comensals. Així, l’Ajuntament ofereix facilitats a organitzacions i ciutadania que vulgui celebrar actes, festes o celebracions populars. Els gots reutilitzables han de ser sol·licitats a La Fàbrica del Sol i la cessió d’aquests està sotmesa a la disponibilitat del material. Pel que fa a la vaixella, cal contactar la cooperativa Femarec, situada al carrer Maresme, 59 del districte de Sant Martí, presencialment o a través del correu vaixella@femarec.cat o del telèfon 93 303 65 00.
A més, el Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA) posa a disposició de la ciutadania un conjunt de recursos per tal d’informar sobre educació ambiental a l’hora de celebrar una festa. Aquestes guies es poden consultar en format digital  o presencialment a l'SDEA, emplaçat a la Fàbrica del Sol. Planejar un esdeveniment en clau sostenible, a més d’estalviar recursos econòmics, permetrà conscienciar totes les persones assistents de la necessitat de prendre un paper actiu en la conservació del planeta i reduir l’empremta de carboni.

Recursos del Servei de Documentació d’Educació Ambiental
 
Col·lecció Documents de l’Agenda 21Guies d’educació ambiental
L'ambientalització d'esdeveniments
> Consulteu-lo
Grans esdeveniments festius
Les festes més sostenibles
Podeu demanar aquests recursos en préstec al Servei de Documentació d'Educació Ambiental. Contacte: documentacioambiental@bcn.cat · 93 256 25 92.
Passeig Salvat Papasseit,1 (La Fàbrica del Sol)

Què és un esdeveniment sostenible?
Un esdeveniment sostenible és aquell que té en compte principis de sostenibilitat en el disseny, la preparació i la posada en escena de totes les activitats amb un accent especial en temes socials, sanitaris i ambientals amb la participació de la comunitat local. També resulta una oportunitat per estalviar recursos econòmics i aprofitar per reciclar les infraestructures i conscienciar i educar a totes les persones participants.

        No hay comentarios: