17 de diciembre de 2018

Nova coberta verda a Sarrià

El conjunt de les escoles Salesians de Sarrià ha finalitzat la seva coberta verda, amb un total de 191 m2. Els altres nou projectes guanyadors del concurs de cobertes verdes de l'Ajuntament, que sumaran 4.000 m2 de verd a la ciutat, es preveu que es concloguin al llarg de l’any vinent.​
Les escoles Salesians de Sarrià inaugura la seva coberta verda, de més de 190 m2, dissenyada gràcies al concurs ‘Cobertes Verdes’, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona dins del Pla Verd i la Biodiversitat de Barcelona 2020. Aquest pla treballa per aconseguir implementar la natura dins la ciutat. La coberta verda de les escoles de Salesians de Sarrià compta amb diverses àrees que recullen diferents àmbits per fomentar la sostenibilitat urbana: una àrea de plaques fotovoltaiques, un sistema de reg per degoteig, un hotel d’insectes per ajudar a la pol·linització de les espècies vegetals, una zona de plantes aromàtiques i un mur vertical.
A més del benefici mediambiental de l’augment de verd a la ciutat, la construcció d’aquesta coberta verda també té un objectiu pedagògic. Així, els estudiants del cicle formatiu de grau superior d’Energies renovables tindran l’oportunitat de realitzar diferents pràctiques, entre les quals es troba el manteniment de les instal·lacions.
José Abascal, director de Salesians Sarrià, ha destacat que aquest projecte de l’Ajuntament de Barcelona s’alinea amb l’aposta per la sostenibilitat de l’escola: “L’oportunitat d’acollir una coberta verda a l’escola ens permet integrar el primer espai verd al centre i aporta la singularitat d’acollir un taller d’energies renovables”, ha explicat a la presentació de la coberta.
El projecte dels Salesians de Sarrià és una de les 45 propostes presentades al concurs  “Cobertes Verdes”, a través del qual l’Ajuntament de Barcelona vol promoure la implantació de nous terrats verds en edificis d’habitatges, equipaments docents, sanitaris o d’altres usos. De tots els projectes presentats, els tècnics de l’Ajuntament van valorar la viabilitat de cada projecte per tal de premiar-ne només 10.

No hay comentarios: