3 de diciembre de 2018

Campanya millor sense canyeta

La iniciativa “Millor sense canyeta” pretén reduir les canyetes de plàstic d’un sol ús a la restauració. L’objectiu és conscienciar sobre la poca utilitat d’aquest element i promoure el canvi d’estratègies en l’àmbit social.

Millor sense canyeta és una campanya que busca reduir l’ús de canyetes d’un sol ús als establiments de Barcelona. Els impulsors d’aquesta iniciativa destaquen que les canyetes de plàstic representen un de cada 10 residus més trobats a les platges i dins dels animals marins que, si bé les fem servir només durant uns minuts, es queden a la natura durant més de 500 anys.
La campanya va dirigida especialment al sector de la restauració i la seva consigna és no posar canyeta per defecte en les begudes dels clients. L’alternativa consisteix a beure les begudes líquides sense la canyeta i fer servir culleres llargues per begudes més denses com smoothies o granitzats.
A més, els impulsors proposen altres mesures més enllà, com no posar les canyetes a la vista (si el client no les veu no les demanarà) i fer servir canyetes reutilitzables, com les palletes de metall, bambú, comestibles o compostables. Si teniu un establiment o formeu part d’alguna associació o gremi, podeu sumar-vos a aquesta iniciativa afegint el vostre establiment a la campanya i al mapa “Millor sense canyeta”. Per últim, aquesta campanya també organitza voluntariats per a col·laborar en la inciativa, tant per visitar establiments, dinamitzar xarxes socials o d’altres qüestions.

 

No hay comentarios: