17 de diciembre de 2018

L’Escola Orlandai s’endinsa al món dels microorganismes

Gràcies a aquest projecte, l'alumnat de cicle mitjà, ha fet una diagnosi per saber els coneixements previs sobre els microorganismes i ha utilitzat l’art i l’experiència per fer hipòtesis sobre com són, on es troben i com s’encomanen.
La classe dels Coales de cicle mitjà de l’Escola Orlandai ha realitzat un projecte sobre microorganismes que ha comptat amb la col·laboració de dues mares dels infants, expertes en el tema. L’alumnat ha fet servir la imaginació per dibuixar la seva idea sobre l’aparença dels microorganismes i han constatat que tenir les mans aparentment netes no significa estar lliure de microbis!

Com els imaginem?
– Amb ulls i sense ulls
– Amb boca i sense boca
– Amb potes i sense potes
– De molts colors diferents
– Amb antenes i sense antenes
– Amb nas i sense nas

 
On els trobem?
– Al lavabo
– Als hospitals i a les farmàcies
– A la cuina
– Al menjar podrit
– Al terra
– Als animals
– Al bagul de l’escola
– Al mar
– A les barres del metro i dels busos
– Als pous d’aigua
Com s’encomanen?
-– Fent-se petons
– Bevent aigua bruta
– Esternudant
– Tocant-se amb les mans brutes
– Compartint els gots o pintallavis



Uns dies més tard, la Lourdes i la Marisa (mares de coets i cocodrils), que són infermeres, ens han explicat tot el que saben sobre microbis, bactèries i virus. Ens han saludat a tot l’alumnat donant-nos la mà. Hem repassat tots els coneixements que vam plasmar en els murals. Mirant-nos les mans ens ha semblat que les teníem netes, però amb l’ajuda d’una llum ultraviolada hem comprovat que les teníem brutes: resulta que les dues mares tenien un líquid invisible a les seves mans i quan ens les han donat per saludar-nos ens les han embrutat sense que es notés.
 
     

No hay comentarios: