16 de septiembre de 2019

Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat

Més d’una vintena d’activitats s’organitzen del 16 al 22 de setembre amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany, amb el lema “Camina amb nosaltres” es busca promoure una ciutat més verda, confortable i menys contaminada.


La Setmana Europea de la Mobilitat 2019 -antiga Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura- se celebra enguany del 16 al 22 de setembre a tota Catalunya. A Barcelona, s’han organitzat un ampli ventall d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire. La mobilitat sostenible és un dels eixos principals sobre els quals es treballa, promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.
Així, l’objectiu de la Setmana és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També és rellevant visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.
Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, enguany la Setmana Europea de la Mobilitat promou els següents objectius:
  • Pel que fa a l’ús del vehicle, estimular un comportament ciutadà compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. D’una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera té un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l’altra, afavoreixen el sedentarisme i la inactivitat física.

No hay comentarios: