23 de septiembre de 2019

Tres centres de la xarxa guardonats als Premis Blanquerna Impulsa

El passat mes de juny l’Escola Vedruna Gràcia, el Col·legi Sant Ramon Nonat i l’ECAT Institut Lluïsa Cura van ser reconeguts pels seus treballs en l’àmbit comunicatiu i de la salut amb els projectes “Pandèmia d’Eskamots” i “Saps el que respires?”, entre d’altres.​

Els Premis Blanquera Impulsa se celebren anualment i busquen sensibilitzar als joves sobre dos dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En l’edició del curs passat, la temàtica escollida va ser la dels objectius “Fam zero” i “Ciutats i comunitats sostenibles” (números 2 i 11 dels 17 ODS). El passat 18 de juny l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL es va omplir de joves i docents impacients per esbrinar el veredicte del jurat. Durant l'acte es van donar a conèixer els nou projectes premiats de les quatre categories - àmbit internacional, comunicatiu, educatiu i de la salut -, dels quals han obtingut el primer premi els treballs presentats per l’Escola Vedruna Gràcia, l’Escola Sant Ramon Nonat de Collblanc (ambdós membres del programa Escoles + Sostenibles), i l'Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes. La resta de centres que ha estat premiats en les diferents categories han estat l’ECAT Institut Lluïsa Cura de Barcelona (també de la xarxa Escoles + Sostenibles), l’Escola Pia de Granollers, i l’Institut El Cairat d’Esparreguera.
El Col·legi Sant Ramon Nonat ha estat guanyador en l’àmbit comunicatiu amb el projecte “Pandèmia d’Eskamots”, una campanya a través de la qual es busca motivar altres centres educatius a crear les seves pròpies Comissions Verdes o Eskamots Verds. És la segona vegada que aquest centre rep el reconeixement dels Premis Blanquerna Impulsa, que, en la seva primera edició, van guardonar-lo pel seu projecte “La Revolució Verda”En la categoria de l'àmbit de la salut, el centre guanyador ha estat l'Escola Vedruna  Gràcia amb el projecte "Saps què respires?" , un treball centrat en la ciutat sostenible i la qualitat de l’aire, que també s’ha emportat la Menció d’Honor.
 
    
Aquests premis se celebren anualment i la temàtica de cada edició se centra en dos dels disset objectius que desenvolupa l’ONU a l’Agenda 2030. Els Premis Blanquerna Impulsa compten amb el reconeixement de l’Oficina d’Informació Regional de les Nacions Unides, a Brussel·les. Pel que fa a la próxima edició, es treballaran els objectius “Salut i Benestar” i “Igualtat de gènere” (números 3 i 5 de dels ODS). Les inscripcions per participar al premi s’obriran el proper 1 d’octubre.

No hay comentarios: