16 de septiembre de 2019

Entrevista: Giraffa

“Treballar pensant a construir un món millor és possible; evidentment, és un camí molt més complicat, però també és molt més satisfactori!”, Alba Calls, emprenedora social.
 
A què es dedica la teva organització?
Giraffa és una empresa social dedicada al disseny, producció i comercialització de mocadors estampats amb il·lustracions naturalistes d'animals i plantes. L’objectiu principal de l’empresa és treballar per a la protecció de la natura i la consciència mediambiental. Per a la producció dels mocadors, que és 100% local i artesanal, utilitzem els materials que impliquen el menor impacte ambiental possible. A més, els animals i plantes que s’hi il·lustren i s'hi estampen són proposats per ONG ambientals amb les quals establim aliances. Donem un 10% del preu final del producte a aquestes entitats. Finalment, també cal destacar que tots els productes van acompanyats de material divulgatiu amb l'objectiu d'ampliar la consciència de la societat pel que fa a la sostenibilitat.
Quina creus que és l'aportació que fa la teva empresa a la ciutat de Barcelona?
L’existència de Giraffa significa que el teixit empresarial de la ciutat compti amb una empresa social potent. A més, treballem per ser un referent d’ecodisseny, divulgació ambiental i solidaritat. També ajuda a dinamitzar l’economia a través de la producció 100% local.
Quan i com vau conèixer B+S? Què us va fer participar-hi?
Vam conèixer la xarxa durant la nostra participació en el Programa d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa, l’any 2017. Des d’un principi, ens va motivar molt la idea de formar-ne part. Ens sembla una molt bona fórmula per conèixer entitats amb iniciatives amb les quals compartim valors, així com per donar visibilitat a la nostra feina. 
Quins són els vostres principals eixos de treball per a millorar la sostenibilitat?
Intentem incorporar criteris de sostenibilitat en tots els processos que portem a terme. Això inclou el disseny i selecció de materials, tant dels productes com dels envasos. Per exemple, actualment utilitzem cotó d’Andalusia de producció integrada i llana reciclada de Girona. També seguim criteris de sostenibilitat en la producció, que és 100% artesanal i local (a la província de Barcelona) i procurem minimitzar els residus que generem i gestionar-los de la millor manera possible.
Què és el que més t'enorgulleix de la teva feina? 
El que més m’enorgulleix és haver aconseguit donar més de 8.000 € a 13 ONG ambientals durant els primers 16 mesos de vida del projecte. També el fet d’haver-nos demostrat que treballar pensant a construir un món millor és possible. Evidentment, és un camí molt més complicat, però també és molt més satisfactori!
Ens podries proposar una acció de millora en el present per arribar a un futur més sostenible? 
Hi ha tantes coses que podem fer... Compartim amb vosaltres moltes propostes, com per exemple aquestes dues, que vam enviar als nostres contactes:
1. Acomiada’t del plàstic! Utilitza bosses de cotó per a la compra, porta-aliments reutilitzables per a entrepans i refrigeris, o bolquers i compreses reutilitzables. I quan arribi la calor, pren-te els refrescos sense canya.
2. Juga net! Tirar burilles o xiclets a terra o una tovalloleta al vàter contamina en gran manera, acaba ja amb aquestes dinàmiques tan negatives!
Quins tres objectes t’emportaries a una illa deserta? Per què?
M’emportaria uns binocles, una llibreta i un llapis. Amb els binocles podria observar la bellesa natural de l’illa i identificar possibles vaixells que s’apropessin i, per tant, em poguessin recollir. El meu principal objectiu seria tornar per retrobar-me amb la família i els amics, i també per poder tirar endavant els projectes que tinc entre mans i amb els quals espero aportar el meu granet de sorra per fer un món millor. La llibreta i el llapis els faria servir per prendre nota de les idees que em vinguessin al cap; a les estones lliures, m’acostuma a anar bastant boig, i s’ha d’aprofitar!


No hay comentarios: