30 de septiembre de 2019

El plàstic? Ni veure'l, ni beure'l!

En un context de crisi climàtica, un petit gest pot tenir un gran impacte: converteix la teva organització en un espai lliure de plàstic a les begudes. Ampolles de vidre, palletes metàl·liques o compostables, tasses reutilitzables per al cafè... en són alguns exemples. I vosaltres, a què espereu? Sumeu-vos al repte #beuresenseplastic!

Una part dels plàstics que contaminen els mars són d’un sol ús, això vol dir que la seva vida útil és molt curta, pot arribar a ser de pocs minuts, és per això que cal preguntar-se si realment val la pena utilitzar-los. Des del Grup de Treball de Residus de Barcelona + Sostenible tenen clar que la resposta és NO i per aquest motiu us animen a participar en el repte #beuresenseplastic, que consisteix a eliminar el plàstic d’un sol ús de les begudes que es distribueixen als espais de treball, organitzacions, centres educatius o en les activitats que dueu a terme per a la ciutadania.

Com puc participar en el repte?
1. Què s’ha de fer?
Eliminar el plàstic d’un sol ús de les begudes en els espais de treball, centres educatius, organitzacions o en les activitats que dugui a terme per a la ciutadania.
2. Qui? 
Qualsevol organització (entitat, empresa, associació, comerç, centre educatiu...), emprenedor/a, persona jurídica, grups de treballadors/es, etc. que vulgui participar-hi. 
3. Com?
Decidiu quina és l’acció que voleu dur a terme i ompliu el següent formulari. Més endavant, quan la tingueu definida, la podeu compartir omplint la fitxa de cas d’èxit. Si no sabeu què fer podeu agafar idees dels casos d’èxit que s’han compartit al web. En el cas que a la vostra organització ja no utilitzeu plàstics d’un sol ús de begudes, podeu adherir-vos igualment al repte amb les accions que ja teniu implementades i fer-ne difusió a la resta d'organitzacions de la xarxa de Barcelona+Sostenible. L’objectiu és visibilitzar totes les organitzacions que han decidit actuar.

Descobreix 5 maneres de beure sense plàstic!
        
Fes clic a sobre les fotografies, podeu consultar més exemples al web! 

Volem sumar-nos al repte!    

Ja ens han arribat moltes accions d'organitzacions membres de la xarxa B+S!
Feu difusió a les xarxes socials 
amb l’etiqueta #beuresenseplastic i #BcnSostenible i compartiu totes les vostres accions penjant fotos i comentaris!!

 
 


No hay comentarios: