23 de septiembre de 2019

Treball cooperatiu per a l’accessibilitat de l’hort

La Comissió Compromís 22 del Centre d’Educació Especial Pont del Dragó treballa en cooperació amb altres centres del barri i entitats per a la construcció d’un hort vertical adaptat i accessible.

A continuació l’alumnat d’aquest centre educatiu ens explica el procés d’elaboració d’aquesta iniciativa:
Aquest any la Comissió de compromís 22 ha iniciat un projecte que és la creació d’un hort vertical. Es tracta d’un projecte cooperatiu on hi han participat de forma directa diferents entitats. Per una banda, l’alumnat del taller de fusteria de l’escola d’educació especial Vil·la Joana ens ha construït l’estructura de l’hort vertical. Aquesta està adaptada a la necessitat d’accessibilitat de l’alumnat del centre. Per altra banda, els pagesos de l’hort de la Ferroviària ens han ajudat a trasplantar les plantes, ens han creat un sistema de reg i a més, tenen cura de l’hort durant el període de vacances. 
Aquest projecte neix sota la idea d’oferir a l’alumnat una educació ambiental basada en la cura, el respecte, la responsabilitat i la defensa de la natura, per tal que l’alumnat prengui consciència sobre l’entorn i estableixi un contacte directe amb la terra. A més, parteix de la transversalitat a diferents àrees curriculars que s’imparteixen al centre, per poder afavorir el treball en equip, fent partícips a tota l’escola. L’alumnat de 2n d’Art Gràfiques ha realitzat la gravació del procés de construcció de l’hort, ha dissenyat el cartell i les etiquetes amb el codi QR de les diferents plantes. Mentrestant, l’alumnat de 2n d’Administratiu ha dissenyat i elaborat els continguts de les diferents fitxes de les plantes.
Amb aquest projecte, hem convertit l’hort en un espai educatiu i de creació.
Comissió Compromís 22 del Centre d’Educació Especial Pont del Dragó

    


No hay comentarios: