23 de septiembre de 2019

Mobilitzacions per la Setmana pel Clima

Del 20 al 27 de setembre està convocada a tot el món una setmana de mobilitzacions amb l’objectiu de conscienciar sobre la crisi climàtica. Els centres educatius hi teniu un paper clau, consulteu totes les activitats en què podeu participar-hi!

MOBILITZACIONS ALS CENTRES EDUCATIUS
Families For Future Bcn, Madres por el Clima Teachers For Future Spain
Ens arriben un seguit de propostes per a realitzar accions als vostres centres educatius en suport a aquest esdeveniment internacional que coincidirà amb la Cimera d’Acció Climàtica 2019 de les Nacions Unides:

> Microaccions al centre educatiu: Es tracta d’accions fàcils d’implementar, ja que l’inici de curs escolar sempre és complex. Es proposen les següents microaccions:
   + Dilluns 23: fer un minut de silenci per la Terra.
   + Dimarts 24: pintar una samarreta verda a casa
  + Dimecres 25: portar posada la samarreta verda a l’escola i visualitzar una pel·lícula sobre el medi ambient d’accés gratuït. Per exemple, per a Primària, els curts de ficció Lemon i Cuida el agua (de 3 minuts cadascun, disponibles als enllaços); per a Secundària, el llargmetratge documental Before the Flood.
   + Dijous 26: realitzar cartells pel clima.
   + Divendres 27: fer una aturada al pati amb els cartells.

> Difusió de les accions, en la mesura del possible a través de les xarxes socials. Les microaccions que realitzeu podeu compartir-les utilitzant els següents hashtags: #ClimateStrike #Schoolstrike4climate #GlobalWeekForFuture

> Vaga per la Terra:  divendres 27 de setembre hi ha convocada l’anomenada Vaga per la Terra així com una gran manifestació als Jardinets de Gràcia a les 18 h. Des de l’organització s’anima a realitzar també una aturada simbòlica al vostre centre al llarg del matí.

+ INFO
> Materials de difusió de la Setmana pel Clima

ANATOMY OF ACTION CHALLENGE
UN School – UN Environment
Del 15 al 30 de setembre aquesta la iniciativa "Anatomy of Action" impulsada per les Nacions Unides busca canviar els hàbits en 5 àmbits diferents: menjar, productes, mobilitat, diners i oci. Al web hi trobareu molts recursos en anglès en els quals s’exposen diverses accions que podeu fer als centres de cada una d’aquestes temàtiques.

Consulteu-les i animeu-vos a participar al repte!

COMUNICACIÓ SOBRE LA CRISI CLIMÀTICA
Covering Climate Now
Aquesta setmana es posa en marxa la iniciativa Covering Climate NowMés de 200 mitjans de tot el món participaran en aquesta campanya per conscienciar la població sobre el canvi climàtic. TV3 i Catalunya Ràdio s’hi han sumat i, durant tota la setmana, del 16 al 23 de setembre, dedicaran una part dels seus programes i informatius a parlar-ne. Es calcula que tots els mitjans i periodistes que hi participen sumen una audiència potencial de 1.000 milions de persones a tot el planeta. La setmana acaba el 23 de setembre, el dia en què tindrà lloc la Cimera Internacional d'Acció Climàtica que ha organitzat el secretari general de l'ONU, António Guterres, a Nova York.
Coincidint amb aquesta campanya, els Serveis Informatius de TV3 han iniciat una nova manera d'informar sobre el canvi climàtic. Des de fa mesos treballen en la fixació de nous criteris i una nova visualització pionera dels indicadors mediambientals en la informació del temps per millorar la informació climàtica. En aquesta pàgina, trobareu tot allò que s’ha publicat en aquests mitjans en relació al canvi climàtic: una guia editorial, glossari, articles, documentals, reportatges...

Pàgines d’interès en relació a la Setmana pel Clima


No hay comentarios: