23 de septiembre de 2019

S’activa la Taula per a l’Emergència Climàtica

La ciutat es prepara per declarar l’emergència climàtica amb la constitució d’una taula de treball formada per entitats i centres educatius de la xarxa Barcelona + Sostenible. Properament s’anunciaran tots els detalls de les sessions de treball en les que podeu participar. 
L’1 de gener de 2020 es declararà l’emergència climàtica a la ciutat i, per fer-hi front, el Govern municipal activarà aquesta tardor un paquet de mesures urgents acordades a la primera Taula per l’Emergència Climàtica. L’actuació inclou accions en l’àmbit de la mobilitat, l’urbanisme, els entorns escolars, l’energia i la gestió de residus.
El Pla d’acció municipal s’executarà en paral·lel al treball de la Taula per l’Emergència Climàtica, que es va presentar al Saló de Cent de Barcelona el passat 10 de juliol, en una jornada presidida per l’alcaldessa Ada Colau, que va despertar un ampli interès. Aquest mes de setembre es vol formalitzar la Taula com a grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i convocar quatre sessions que incidiran en els àmbits més estratègics i les mesures més estructurants en la lluita contra el canvi climàtic. Com tot grup de treball del Consell, és obert a totes les organitzacions de Barcelona + Sostenible, entre elles els centres educatius que formen part del programa Escoles+Sostenibles. L’objectiu d’aquestes sessions és potenciar l’acció municipal i alhora interpel·lar altres agents.
En els pròxims dies, s’enviarà un comunicat confirmant dates, horaris, lloc de realització i àmbits d’actuació que es tractaran en cada una de les quatre sessions.
A més de les sessions presencials, el debat s’obrirà a la plataforma digital Decidim Barcelona, tant als integrants de la Taula per l’Emergència Climàtica com a totes les persones i col·lectius que vulguin fer-hi aportacions. La informació amb els continguts i articulació de la Taula s’anirà publicant i actualitzant al Decidim Barcelona de manera continuada.

No hay comentarios: