16 de septiembre de 2019

Caminem cap a un aire més net

Vídeos, documentals, guies i espais en línia són alguns exemples dels recursos que us oferim en motiu de la Setmana Europea per la Mobilitat Sostenible. Doneu un cop d’ull a tots els materials recomanats pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental.
La qualitat de l’aire i els seus efectes sobre la salut són aspectes que prenen cada cop més importància. La contaminació per l’augment de partícules en suspensió i el NO2 és provocada principalment per la mobilitat del vehicle privat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Barcelona s’està treballant en la seva mitigació amb l’impuls de diversos instruments com ara la Zona de Baixes Emissions i el Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica.

> Què està fent l’Ajuntament en matèria de qualitat de l’aire?

A més de la informació en l’àmbit municipal, a continuació us presentem un seguit de recursos per tal que pugueu aprofundir en aquesta temàtica:

Recull de recursos de mobilitat i qualitat de l'aire










Selecció de recursos informatius i pedagògics elaborada pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental. Vídeos, lectures bàsiques i d’aprofundiment, webs, projectes i molts més recursos que us ajudaran a ampliar el vostre coneixement tant en mobilitat com en qualitat de l’aire.

Mobilitat saludable i activa
El passat mes de març, l'equipament de la Lleialtat Santsenca va acollir 45 persones a l’Esmorzar B+S “Ciutat vital i mobilitat activa” en què es van presentar 3 iniciatives sobre planificació urbana, logística i salut i moltes altres experiències. Us deixem amb el vídeo on podreu descobrir el més destacat de les intervencions de les persones expertes que hi van participar.


Recursos en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat
Amb l’objectiu d’oferir un suport complementari als municipis interessats a participar en la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 i donar a conèixer la implicació ambiental pel fet de promoure una mobilitat sostenible en termes de qualitat de l’aire i soroll, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (entitat membre de la xarxa Barcelona+Sostenible) presenta els recursos per promoure accions d’educació i sensibilització ambiental vinculades a accions de la Setmana de la mobilitat.

No hay comentarios: