17 de mayo de 2020

El comerç sostenible es reinventa en temps de covid-19

Us presentem un seguit d’empreses i organitzacions de comerciants, membres de la xarxa B+S, que s’han reinventat per tal de donar servei a la ciutadania i promoure el consum de proximitat i sostenible.
 
“GoNow”, ”Too good to go”, “Go Zero Waste” i “Gastrocampo”, no, no és un embarbussament en anglés, es tracta de 4 empreses d’aplicacions mòbils que formen part de Barcelona + Sostenible i que han volgut donar una volta a la seva activitat per tal de facilitar a les persones consumidores poder comprar en temps de crisi així com apropar-les als comerços de proximitat i sostenibles. Les organitzacions de comerciants Federació de comerç “Cor d’Horta” i Fundació Barcelona Comerç també han volgut aportar el seu granet de sorra per donar a conèixer els comerços que s’hi integren. Veiem a continuació què ofereixen aquestes iniciatives, i com s’han reinventat en l’actualitat: 

Què és?
GoNow és una aplicació mòbil gratuïta de geolocalització que permet a qualsevol negoci minorista amb una botiga física atraure persones properes, informant diàriament sobre els seus productes, serveis i esdeveniments. 
Què estan fent en temps de Covid-19? 
A través d’aquesta app es poden trobar quins establiments estan oberts i quins no, els productes disponibles, mesures especials durant la pandèmia, etc. En cas que l’establiment encara estigui tancat, les empreses poden començar a promocionar-se i tenir-ho a punt per a la reobertura.  + INFO 
Oferta especial per a membres de Barcelona + Sostenible: 
Per als membres de B+S s’ofereix l'App GoNow de forma gratuïta fins al final del 2020, i a partir del 2021 amb un 90% de descompte (dos euros al mes, sense obligació de continuar després del període gratuït). Les empreses es poden subscriure directament en aquest enllaç  en el pla de GoNow PRO i posar el codi promocional BARCELONA (veure imatge de les instruccions) - ja que la promoció del lloc web és diferent de la que s’ofereix als membres de Barcelona + Sostenible. 

   


Què és? 
Aquesta aplicació mòbil està dissenyada amb l’objectiu d’evitar el malbaratament alimentari, ja que l’usuari pot comprar menjar de restaurants o comerços d’alimentació que estava destinat a llençar-se.  
Què estan fent en temps de Covid-19? 
Too Good To Go s’ofereix per ajudar al comerç d’alimentació oferint la seva plataforma per vendre packs setmanals amb aliments bàsics. + INFO 


Què és? 
Gastrocampo és un mercat digital de petits agricultors locals i botigues de proximitat que fa entregues a domicili. Es valora molt la sostenibilitat del sistema alimentari des de la producció a la forma de comercialització, per això es trien agricultors i marques segons criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica. 
Què estan fent en temps de Covid-19? 
Malauradament, durant aquetes darreres setmanes, molts restaurants i locals han hagut de tancar les seves portes temporalment o permanent. És per això que Gastrocampo s’ha convertit en un projecte sense ànim de lucre, per tal d’apropar els productors i botigues a les persones consumidores i donar suport a la comunitat local.
 

App Go Zero Waste

Què és? 
Aplicació que promou una vida Zero Waste mostrant les alternatives per comprar producte i serveis sense generar residus. A través del mapa d’aquesta app es poden trobar botigues a granel, de proximitat, sense plàstics de Barcelona. 
 

Què és? 
La Federació de Comerç del Cor d’Horta es va constituir amb l’objectiu de defensar els interessos socials, econòmics i culturals dels comerciants i paradistes d’Horta. Avui dia, la Federació de Comerç del Cor d’Horta està formada per més de 180 establiments amb professionals de diferents àmbits i serveis. 
Què estan fent en temps de Covid-19? 
Des de  “Cor d’Horta” posen en marxa un directori web dels membres associats que posen al servei de la clientela la compra a domicili des dels petits comerços, especialment afectats per la crisi del Coronavirus. Actualment, participen en aquesta iniciativa un total d’onze associacions de comerciants.  

Què és? 
Aquesta fundació és una entitat sense afany de lucre, que treballa per crear projectes que afavoreixin el desenvolupament del comerç de proximitat de Barcelona, de la mà dels seus membres associats, els Eixos Comercials.

Què estan fent en temps de Covid-19? 
El web botiguesobertes.cat, és una plataforma on la ciutadania podrà localitzar tots els comerços i serveis de Catalunya oberts durant l’estat d’alarma o que estan autoritzats per fer venda en línia. Botiguesobertes.cat és una plataforma totalment gratuïta per als comerços. Poden gestionar ells mateixos la seva pròpia alta a través d’un gestor en el qual poden incloure informació pràctica com els seus horaris, serveis especials que ofereixen -com repartiment a domicili, atenció telefònica, botiga online- i altres. 
 


No hay comentarios: