29 de mayo de 2020

Productions Grandslam SL

“Aconsellem a les organitzacions estrangeres que contractin proveïdors locals quan venen a fer esdeveniments a Barcelona; d’aquesta manera, no els cal portar els materials i personal des de tan lluny, ja que és més incòmode i menys sostenible”, Samantha Lee, directora de Productions Grandslam SL
 
A què es dedica Productions Grandslam SL?  
Ens dediquem a la producció tècnica d'esdeveniments corporatius. Col·laborem amb empreses internacionals, sobretot del Regne Unit i dels Estats Units. Oferim lloguer de material, personal tècnic local amb molt bon nivell d'anglès i donem suport logístic als productors. A més, ens encarreguem de distribuir productes de l'empresa "Interspace Industries" a Espanya, Portugal i França. Venem uns dispositius que serveixen per passar les diapositives des de lluny i també cronòmetres que indiquen el temps que té la persona ponent per a fer el seu discurs. Finalment, tenim un taller de confecció de telons i fem cortines per a esdeveniments, teatres, museus i edificis públics, als quals també els lloguem telons, estructures i accessoris diversos.
Com treballeu per a ser més sostenibles? Quins són els vostres principals eixos de treball en aquest sentit?  
Les principals accions que hem dut a terme són: canviar la majoria de la il·luminació del nostre local per panells LED; reciclar els residus que generem durant el nostre dia a dia; contractar empreses d’inclusió social com ara Femarec i Mansol; promoure el lloguer de materials en comptes de construir-ne “a mida” per  a cada client que tenim, amb l’objectiu de reduir els residus generats; i donar a la Fundació Formació i Treball alguns dels materials que comprem. 
Quina és la importància d’integrar la sostenibilitat en el dia a dia de la vostra feina?
Quan fas una mirada global, és quan t’adones de la vergonya que fa el món en què vivim. Estem destrossant-lo entre tots i a aquest pas no hi haurà futur ni per nosaltres ni pels nostres fills i filles. La resposta de qui té el poder, sigui polític o econòmic, no està donant resultats. Però els canvis també es poden generar des de baix, a escala micro. Les accions individuals per a promoure bones pràctiques i fer-les efectives són imprescindibles.  
És possible que abans no ho tinguéssim massa clar: qui som nosaltres davant la magnitud de tota la humanitat? Però cada vegada ens adonem més que sense el treball de cadascuna de les persones del món no anem enlloc.
Com vau conèixer Barcelona + Sostenible? Què us va portar a formar-ne part? 
Com a empresa volem desenvolupar més les nostres accions en matèria de sostenibilitat. Vam fer una cerca per internet i vam trobar el vídeo ‘Fem xarxa per la sostenibilitat’ i ens va semblar interessant el que fèieu. Vam considerar que treballar amb altres empreses per avançar cap a un estil de vida més sostenible podria ser molt interessant.   


Què us aporta formar part de la xarxa Barcelona + Sostenible (B+S)?  
Hem après que és possible treballar la sostenibilitat a l’oficina i en l’entorn personal. A més, la paraula “xarxa” ens indica que no estem sols, tenim un lloc de referència, unes persones referents que ens guien en el nostre camí cap a la millora de la sostenibilitat i una web que ens aporta informació sobre sostenibilitat.  
Heu col·laborat amb entitats de la xarxa B+S? Com són aquestes relacions?  
Com que la majoria dels nostres esdeveniments són per a productors de fora d’Espanya, el material restant que han comprat a Barcelona o que han portat en camió des del seu país d’origen ens el quedem i ens encarreguem de donar-lo a organitzacions que el puguin reutilitzar. Per exemple, col·laborem amb l’empresa Femarec, membre de la xarxa Barcelona + Sostenible, donant-los els teixits que no utilitzem als esdeveniments així com el paper i cartró que ens sobra. Després de desmuntar un esdeveniment, sovint contactem amb la fundació Formació i Treball, que també formen part de Barcelona + Sostenible, i escullen els materials que creuen que podran reutilitzar.  
"Per exemple, el 2019 vam donar més de 100 mantes i catifes petites que havíem acumulat arran de fer esdeveniments a l’aire lliure. Cap al final del mateix any també vam donar 160 pufs que havíem utilitzat per a un esdeveniment. I així en moltes altres ocasions, fet que ens permet allargar la vida dels objectes." 


Quins projectes de futur relacionats amb la sostenibilitat teniu? 
Des que us vam conèixer, ens vam adonar que hi ha moltes altres accions que podem fer per a avançar en matèria de sostenibilitat. Per exemple, hem millorat en la divulgació de les petites accions que duem a terme cap a les persones treballadores i col·laboradores de l’empresa. També hem augmentat l’activitat de difusió i sensibilització a través de les xarxes socials. A més, vam pensar a crear una petita zona verda a les nostres instal·lacions, concretament a l’aparcament del nostre magatzem de la Zona Franca. És un projecte que ja està en marxa i amb el qual volem seguir treballant. També aconsellem a les organitzacions estrangeres que contractin proveïdors locals quan venen a fer esdeveniments aquí; d’aquesta manera, no els cal portar els materials i personal des de tan lluny, ja que és més incòmode i menys sostenible.  
Què és el que més t'enorgulleix de la teva feina?
Tenir l’oportunitat de conèixer una gran quantitat de gent d’arreu del món i compartir idees i experiències amb aquestes persones. 

No hay comentarios: