17 de mayo de 2020

#SomLaSortida: ensenya el cor!

balanc
 

#SomLaSortida: ensenya el cor!

Aquest any, fer el balanç social és més important que mai. A partir del 27 d’abril tornem a ensenyar el cor!

Les diferents crisis que ha desencadenat la Covid19 fan que aquest any sigui més important que mai que les entitats de l’ESS tornem a ensenyar el cor. La Comissió de Balanç Social de la XES tenim clar que el Balanç Social d’aquest any no pot mantenir-se aïllat del context que tenim des del mes de març i hem treballat, conjuntament amb altres agents, perquè el Balanç Social esdevingui una eina en favor d’una resposta conjunta de l’economia social i solidària a mig i llarg termini.
Ens hem marcat com a objectiu principal que el Balanç Social sigui una eina en favor d’una resposta de l’ESS i per a l’ESS al context que estem vivint. I, per aconseguir-ho, farem les preguntes habituals sobre l'exercici anterior, el 2019, però també volem conèixer la situació de les entitats a partir del covid-19. Aquestes noves preguntes, que estaran disponibles a partir de l'1 de juliol, les hem enfocat amb dos objectius: visibilitzar les bones pràctiques de l'ESS en temps de crisi i conèixer l'impacte de la crisi que estem vivint per ajudar a elaborar propostes polítiques amb impacte a mitjà i llarg termini.
Amb tot plegat, la campanya del Balanç Social d’aquest any és lleugerament diferent a l’habitual i constarà de dues fases:
 
 
 
 
 

FASE 1

FASE 2

 
 
 
 

 
A més, aquest any també volem fer èmfasi en facilitar a les entitats tot el que puguem del procés de recollida de dades. És per això que hem establert un horari setmanal per fer resoldre dubtes via jitsi i hem creat, al web de mercat social de la XES, un apartat específic de la campanya d'aquest any que recull la informació necessària per participar de la campanya.

Som la sortida: ensenya el cor!

No hay comentarios: