23 de mayo de 2015

Dia verd a l’Escola el Polvorí

Tot l’alumnat de l’Escola El Polvorí participa en la jornada ambiental que han celebrat, plena de jocs, tallers, debats, vídeos i murals.


El divendres 15 de maig hem celebrat una altra edició del «dia Verd» a l’escola. Es tracta de la realització d’un seguit d’activitats durant una jornada especial dedicada a l’educació ambiental. Durant aquest dia tots els nens i nenes de l’escola realitzen diverses activitats al voltant d’aquest tema. Aquesta activitat és promoguda i organitzada per la Comissió Ambiental de l’escola en la qual hi participen mestres i nens delegats de classe que aporten propostes i manifesten inquietuds.

Entre altres coses, vam decidir pintar el mur que delimita l’hort escolar. Per això vam haver de peparar materials i dissenys. A més a més, pel dematí, vam veure vídeos i vam fer debats i xerrades al voltant de temes ambientals. Més tard, tothom va realitzar una manualitat amb materials de rebuig: cistelles amb tires entrellaçades, fent servir tires de brics, pots per posar llapis amb llaunes decorades amb paper, bosses i moneders, etc. I més coses, totes elles molt boniques i que s’exposen al vestíbul de la planta baixa!

Durant la tarda, en grups reduïts, els alumnes de tots els nivells van passar per l’hort a pintar, guiats per mestres encarregats de dirigir l’obra. Està quedant molt vistosa!

Els nens i nenes d’ed. infantil i cicle inicial van fer un joc al pati: s’havien de buscar deixalles i després classificar-les segons s’haguessin de llençar en un o altre contenidor. Cada nen lluïa una visera que ells mateixos havien decorat prèviament. Els alumnes de cicle mitjà i superior van fer un circuit al pati, a cada parada del qual havien de realitzar un joc diferent.

En definitiva, ha estat una jornada molt interessant de la qual destaquem la gran feina feta per la Comissió Ambiental, l’alt grau d’implicació de mestres i alumnes, el bon ambient i l’alegria que es respirava i el que és més important: que s’ha aconseguit consolidar coneixements i obrir les portes a d’altres de nous.
.
 
20150520 12W.Polvori 1

No hay comentarios: