10 de mayo de 2015

Intercanvi entre centres sobre les basses

Els futurs educadors ambientals formats a l’Institut Rubió i Tudurí ensenyen els secrets dels ecosistemes aquàtics del Viver Tres Pins

 
Durant tot un matí, l’alumnat de l'Institut Rubió i Tudurí del 2on curs de Formació Professional de Grau Superior en Gestió forestal i del medi natural han fet d’educadors ambientals a dos grups diferents de nens i nenes i nois i noies de dues altres escoles de la ciutat: un grup de 21 alumnes de l'Escola Tres Pins i un grup de 14 alumnes de l'Institut Príncep de Girona.

L’article “Les basses del Viver Tres Pins són protagonistes d’una activitat d’Educació Ambiental amb alumnes de primària i secundària” escrit per una de les alumnes del Rubió i Tudurí, ens explica en detall com va ser l’activitat i tota la seva preparació.

A continuació us adjuntem com valoren l’activitat els diferents participants:

Els futurs educadors ambientals valoren molt positivament l'actitud i participació dels alumnes que han vingut a fer l'activitat. Ells han gaudit i els ha sigut més plàcid i divertit que no es pensaven. Han pogut recordar i veure com fa uns anys ells eren així i els agradava sortir de classe per anar a fer activitats pràctiques com la d'ahir. La col·laboració del Guillem Pascual de Galanthus ens ha anat molt bé per recollir amfibis i insectes i mostrar-los als nois i noies. Veure els animals i relacionar-los amb el bon estat ecològic de les basses ha sigut tot un èxit! Ens agradarà de repetir l'experiència.
Alumnat de l’Institut Rubió i Tudurí

Una sortida molt xula, molt dinàmica, entretinguda, interessant, etc. Poder tocar els animals va ser el millor de tot, vam poder fer preguntes sobre els estudis de CF de gestió forestal …feia molta calor a l'hivernacle, ens hagués agradat fer més proves… Una alumna va explicar a la classe que ja sap segur que vol fer aquests estudis (així que d'aquí a pocs anys potser està d’alumne al Institut Rubió i Tudurí) i un altre que té ganes d'estudiar Biologia.

Alumnat de l’Institut Princep de Girona

Al facebook de Galanthus també en fan ressò d’aquests intercanvi https://www.facebook.com/galanthusnatura

Donat l’èxit de l’experiència, esperem que el proper curs es pugui seguir realitzant!

20150506 08W.RubioTudori 220150506 08W. RubioTudori 1

No hay comentarios: