10 de mayo de 2015

Fem nostra la plaça Universitat

L’alumnat de l’Escola Sant Francesc d’Assís desenvolupa diverses accions al barri entorn les matemàtiques amb la col·laboració dels botiguers, les famílies, els vianants...

 
20150506 09W.StFrancesc 2Els alumnes de 6è de primària van fer una activitat de geometria anomenada “Matemàtiques al barri”. Per fer-la, vam necessitar la col·laboració dels botiguers, ja que vam distribuir als vidres de fora d’algunes botigues fulls amb enunciats d’exercicis de matemàtiques i també fulls amb les solucions. Els alumnes van haver de trobar la botiga on era l’enunciat i també els diferents establiments on es trobaven les solucions correctes (i fer els càlculs adients). La intervenció ha estat durant els caps de setmana i vacances de Setmana Santa, en grups, individualment o amb les famílies.

També, el dia 20 d’abril, els alumnes de 6è van sortir a la plaça Universitat a mesurar les dimensions de la part central. Després van calcular el seu perímetre, la seva superfície i la seva superfície útil per als vianants.
La setmana passada els alumnes de 5è van anar a la plaça Universitat a fer una activitat d’estadística. Van realitzar diferents enquestes i observacions en relació a: l’edat de les persones, els colors dels cotxes i les nacionalitats de les persones que hi passaven. Amb les dades obtingudes van elaborar taules de freqüències, van trobar la Moda i van fer gràfics.
El projecte Fem nostra la plaça està derivant també de manera important a establir lligams més importants amb el nostre barri (Sant Antoni i el Raval).

20150506 09W.StFrancesc 320150506 09W.StFrancesc 4
20150506 09W.StFrancesc 1

No hay comentarios: