8 de febrero de 2016

Any Internacional de les llegums

Us proposem un compendi de recursos sobre llegums i aprofitament alimentari.


L’any 2016 ha estat declarat l’Any Internacional de les Llegums per la FAO (Organització les  Nacions Unides per a la Alimentació i l’Agricultura). L’objectiu d’enguany és conscienciar i sensibilitzar sobre els avantatges nutricionals de les llegums així com augmentar-ne la seva producció sostenible en cultius rotatius. Les llegums, molt riques en proteïnes, poden arribar a millorar la seguretat alimentaria i la nutrició d’aquells col·lectius més vulnerables.

En aquest context, des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental us recomanem una lectura que pot ser d’interès:

Barasoain, Rosa. Las lentejas, no las dejes. La fertilidad de la tierra. 2015, núm. 63, p. 70.

Aquest interessant article tracta els beneficis que tenen les llenties per a la nostra salut, tot i ser considerades ‘menjar de pobres’ des de l’època dels romans. Posa de manifest que cada vegada, més estudis confirmen el seu interès com preventiu inclús de malalties greus, això sí, estant alertes a la manera que han estat cultivades. 

Si vols fer ús d’aquest o d’altres recursos, vine al Servei de Documentació d’Educació Ambiental!

Per últim i seguint amb el tema de la importància de l’alimentació, des del programa BCN Escoles + Sostenibles hem participat amb una ponència curta a la jornada "Estratègies per millorar la satisfacció i reduir el malbaratament d’aliments en el menjador escolar” a la seu de la Fundació Alícia a Sant Benet del Bages, el 9 de setembre i el 23 de desembre de 2015. Es van tractar el temes de malbaratament alimentari (amb el que hem iniciat aquest butlletí amb el programa “Ens ho mengem tot”) i de la millora de la qualitat de l’alimentació escolar. Destaquem especialment la presentació del programa “Ens ho mengem tot” i les receptes de llegums, verdura i peix.



20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15

2016.01.27.09.W.Llegums

No hay comentarios: