8 de febrero de 2016

Novetats d'Embolcalls + Sostenibles

Finalitzada la diagnosi inicial, els centres inicien l'elaboració dels seus plans d'acció per la reducció dels residus als esmorzars. 

El projecte E+S (Embolcalls+Sostenibles - Esmorzars+Saludables), en la seva cinquena edició, continua amb la  tasca de fomentar la reducció dels envasos als esmorzars i promoure uns hàbits alimentaris més saludables als centres educatius.

El programa està plantejat al llarg d'un curs escolar, i enguany compta amb la participació de 75 centres que passen per tres fases diferents: la diagnosi, el pla d’acció i la valoració. Durant el primer trimestre es va dur a terme la diagnosi inicial, on cada centre va analitzar el tipus d’embolcalls emprats pels seus alumnes, i en va mesurar el seu pes. Amb el conjunt de resultats tractats es va crear un document per a que tots els centres participants puguin accedir-hi.

Actualment i tenint en compte les dades recollides a la primera diagnosi, s’entra a la fase del pla d’acció, que consisteix en el disseny i l’execució d’un conjunt d’accions per reduir els residus d’un sol ús. Així doncs, es pretén que hi hagi una presa de consciència sobre residus, amb la implicació de tota la comunitat educativa i també de les famílies, treballant amb un marc comú amb la resta de centres que participen al projecte.

A part de les sessions de formació i l’assessorament personalitzat, E+S proporciona embolcalls reutilitzables per tot l’alumnat participant al projecte que ho sol·liciti. Els 75 centres participants aquest curs han rebut els 6.208 embolcalls reutilitzables que havien sol·licitat (4.870 boc’n ‘rolls i 1.338 bossetes).
2016.01.27.02.W.E S
Pròximament s’iniciaran unes sessions d’autofabricació d’embocalls destinades als professors. Les sessions seran de 17.30 a 19h a: 
  • 18/02/2016   Espai Jove La Fontana
  •  09/03/2016  La Fàbrica del Sol
  • 14/03/2016   Espai Jove La Fontana
També oferirem 12 sessions d’autofabricació d’embolcalls per a AMPES, així estenem la cultura de la prevenció de residus entre les famílies.

Passada les vacances de Setmana Santa cada centre tornarà a fer la diagnosi per veure si el pla d’actuació ha tingut èxit i conèixer en quina mesura s’han pogut reduir els embolcalls, avaluar les accions, etc. L'última sessió serà el 24 de març on es donaran a conèixer els resultats, es compartiran  experiències d’èxit i s’avaluarà  el projecte.

Us seguirem informant!
20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15
   
2016.01.27.02W.E S

No hay comentarios: