17 de febrero de 2016

Alumnes d’ESO reforesten el bosc de la Font del Gos, cremat a l’estiu



Actualitzat el 17.12.2015 a les 21:52
L’Institut Barri Besòs reforesta la part de muntanya incendiada el juliol passat a la barriada de la Font del Gos, a Horta-Guinardó. L'activitat serveix per recuperar el bosc cremat i perquè els estudiants aprenguin valors mediambientals. La iniciativa també ha permès descobrir un nou camí que comunicarà, per la muntanya, el nucli urbà amb la carretera de les Aigües.
L’estiu passat el foc va cremar 18 hectàrees al Parc de Collserola, a tocar de la urbanització de la Font del Gos, que pertany al barri d’Horta. Mesos més tard, en començar el curs escolar, dos professors de l’Institut Barri Besòs vinculats amb el territori i amb la defensa del medi natural van posar en marxa un projecte per replantar amb espècies autòctones la població d’arbres desapareguda a causa de l’incendi.
Els mestres expliquen que és una experiència interessant pels alumnes, que viuen a prop del mar i que sovint no surten gaire del seu barri. A banda d’ensenyar-los noves competències i valors mediambientals, l’activitat també serveix per ajudar a trobar sortides professionals als estudiants que no han decidit encara què volen fer en el futur. De moment, la feina feta fins ara ja ha donat resultats. Han descobert un nou camí que estan condicionant i que contribuirà a millorar la mobilitat a peu d’aquesta zona de muntanya.
Des del Consorci de Collserola donen suport a la iniciativa i l’han inclòs en el programa de voluntariat del parc. Expliquen que aquest tipus d’actuacions serveixen per implicar els veïns en la conservació de l’entorn natural. El projecte també té l’ajuda de l’ONG Depana i de la Fundació Espavila, que hi aporten eines, materials i recursos humans i econòmics.

BTV

No hay comentarios: