8 de febrero de 2016

Més qualitat de vida al pati!

Els treballs contra el soroll i la reverberació a l'escola Josep Maria Jujol finalitzen amb bons resultats. 

El curs passat, l’escola Josep Maria Jujol va entrar a participar en el programa d’Escoles + Sostenibles Sssplau, que treballa la contaminació acústica als centres. Els nens i nenes busquen espais i moments del dia en què identifiquen els sorolls, comprenen els seus efectes sobre la salut i l’aprenentatge, i finalment duen a terme accions que millorin la seva qualitat acústica. 
 
La Comissió #EscoltemElPati, entre altres qüestions, ha treballat els problemes acústics del pati d’aquesta escola. A continuació, ens expliquen com ha millorat la qualitat de vida al pati del centre gràcies a les intervencions que s’han fet:
 
Finalment, després de molts anys de treballar per la millora de la qualitat acústica del pati de l’escola Josep Maria Jujol, la disminució de la reverberació ja és un fet real, quasi inimaginable a l'inici del projecte. Estem molt contentes perquè ara que ja s’ha acabat la instal·lació de les plaques absorbents, gràcies al Departament de reducció de la contaminació acústica de l’Ajuntament de Barcelona, i en conjunt amb totes les altres mesures aplicades abans de l’estiu això realment funciona!!! Encara no hem mesurat els decibels, serà una de les tasques a emprendre aquest segon trimestre, però es nota moltíssim la millora i es pot observar la disminució de manera gràfica als dispositius del Sssplau. Fins i tot les nenes i nens que entre joc i joc, corredissa i corredissa no n’eren realment conscients, ara se n'adonen que hi ha hagut una millora de la reverberació. 
 
I el projecte continua, ja que a més a més de l’hort a terra i l’hort vertical, la comunitat educativa del Jujol volem continuar ampliant el verd del pati, ja que a més de contribuir en la qualitat acústica, també millorarà altres paràmetres ambientals com la composició de l’aire, la humitat i frescor, les olors, ... i per tant, ens donarà més qualitat de vida!
 
Comissió #EscoltemElPati de l’escola JM Jujol.
 
 
 
 
2016.01.27.03.W.Sssplau

20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: