17 de febrero de 2016

L’Escola Institut Costa i Llobera reflexiona sobre el malbaratament dels aliments

En el marc del programa “Ens ho mengem tot”, aquest mes s’analitza l’arròs amb tomàquet.

Dimarts 2 febrer les 30 escoles de la Xarxa d’Escoles + Sostenibles que participen en aquesta edició del programa “Ens Ho mengem Tot” van pesar el segon aliment, l’arròs amb tomàquet. A diferència del primer aliment, la poma, aquesta vegada sembla que ha agradat molt ja que només s’ha malbaratat el 4,52 %, una mica per sota de la mitjana del curs passat (5-6%). Això vol dir que, de 1.176 kg servits només es van malbaratar 53 kg. En general els plats van quedar ben escurats i es va llençar molt poc menjar.

Per poder sensibilitzar a l’alumnat sobre aquest aspecte, les escoles estan desenvolupant, al llarg de tot el mes, diverses activitats com jocs, tallers, vídeos, etc. És el cas de l’Escola Institut Costa i Llobera, on els alumnes de 5è i 6è de primària van fer un debat molt interessant al voltant del malbaratament d’aliments. Després de veure el documental “El menjar que llencem” els nens i nenes van reflexionar sobre quines són les causes del malbaratament i com podem evitar-ho. Entre tots i totes van sorgir bones idees com ara: calcular bé les racions que servim i que mengem, aprofitar els aliments que sobren i fer noves receptes, comprar només allò que necessitem, etc.

El proper aliment que analitzaran les escoles és la mongeta, que serà el proper 8 de Març. Continuarem fent el seguiment i observant els nous resultats.


 2016.02.10.05.W.Ens ho mengem tot 3

No hay comentarios: