21 de febrero de 2016

ENVERDIM ELS TERRATS I COBERTES DE LA CIUTAT!

Regulació del clima urbà, reducció de la contaminació atmosfèrica, aïllament tèrmic i acústic, increment de la biodiversitat... Els beneficis de les cobertes verdes són múltiples, descobriu-los en aquesta guia.

La ciutat de Barcelona té una morfologia urbana que compta amb una gran quantitat de terrats i cobertes d’edificis. Durant els últims anys, cada vegada és més habitual que les ciutats europees redescobreixin i transformin aquests espais per donar-los-hi un ús alternatiu. Així sorgeixen les cobertes verdes (o green roofs), un sistema constructiu que dóna un acabat vegetal a la part superficial a les cases o edificis.

La "Guia de terrats vius i cobertes verdes" publicada per l’Ajuntament de Barcelona el desembre de 2015, promou els avantatges d’aquests terrats verds proporcionant informació detallada per a la seva implantació i per gaudir dels seus beneficis. Què són, com funcionen, quins usos s’hi fa i quins beneficis proporcionen són algunes de les preguntes que trobaran resposta en aquesta publicació.

Alguns dels beneficis més significatius d’aquestes cobertes són: la regulació del clima urbà i de l’edifici, la reducció de la contaminació atmosfèrica, l’aïllament tèrmic i acústic, la retenció d’aigua, l’increment de la biodiversitat i la creació d’un nou espai verd.

Descàrrega de la guia aquí.

Info175 03 cobertes interior

No hay comentarios: