21 de febrero de 2016

FEU-VOS OBSERVADORS CLIMÀTICS AMB #FENODATO

La Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals busquen persones per col·laborar en l’observació de les alteracions de la natura causades pel canvi climàtic.


La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) impulsa i finança el projecte #FenoDato, que té com a objectiu estudiar la fenologia, la relació entre els cicles dels éssers vius i els factors climàtics.

Els ciutadans que hi vulguin participar tindran l’oportunitat de formar-se en l’observació d’aquests canvis fenològics de la mà de botànics, geògrafs, ecòlegs i experts en clima del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

L’objecte d’estudi seran plantes i animals representatius i fàcils d’identificar com el cirerer, l’alzina, el romaní, el pi blanc o les orenetes, dels quals se’n contemplaran fenòmens com la floració, el despreniment de les fulles dels arbres i la migració de les aus.

A través del hashtag #FenoDato, es seguirà el desenvolupament del projecte i es farà difusió dels resultats. Les dades extretes seran obertes, i nodriran un mapa d’observacions de codi lliure. Posteriorment, es podran afegir al Sistema de Sistemes Global d’Observació de la Terra (GEOSS), que assessora als governs en la presa de decisions mediambientals a nivell mundial.


Info175 02 fenodato interior

No hay comentarios: