30 de octubre de 2017

Els espais plens de vida

Un nou hort de l’escola Sant Josep de Teresianes, plantades a l’hort del CEM Montseny i el “Dia Verd” de l’escola el Polvorí són alguns exemples de les actuacions de l’escoles sostenibles relacionades amb l’entorn.

Us deixem amb el relat de primera mà d'aquests centres:

CEM MONTSENY


Els cursos de P-4, P-5, 1r i 2n de primària van tornar a plantar l’hort. Van començar fent la collita d’hivern, i ja la van recollir. A la primavera van fer la següent collita però no la van poder començar fins passada la Setmana Santa, la setmana cultural i les jornades de la ciència.
Primer van afegir un adob el més natural possible i van esperar 3 dies per poder començar a plantar. Van plantar tomàquets cherry i enciam de fulla de roure. Es reguen 3 dies per setmana i ho fan molt il·lusionats! Esperem poder provar una fantàstiques “amanides Montseny”…

CEM MO
SANT JOSEP DE TERESIANES


Nosaltres som l’escola Sant Josep Teresianes del barri de Gràcia, una escola sostenible de Barcelona. En el curs 2015 - 2016, els alumnes de 4t de Primària, van transformar un espai desaprofitat per construir un hort urbà. Aquest canvi va aconseguir afegir un espai verd a la nostra escola. Van trigar dues setmanes en aclarir què volien fer i tres mesos i mig per a la seva construcció. Quan van acabar van demanar a l'alumnat de 4t d’ESO si podien pintar la paret per donar-li color i més vida. Van comprar taules, testos, llavors, terra, adob, els materials de neteja i una tanca. Van pintar la tanca i els testos perquè quedés millor. Aquest curs tot l'alumnat d’infantil i primària ens encarreguem de cuidar-ho. Cada setmana ho fa un grup diferent per tal d’ampliar els nostres coneixements i col.laborar en el nostre hort. Som alumnes de 6è i ens agradaria continuar treballant en aquest projecte, així que esperem que de cara als anys següents, l'alumnat d'ESO també puguin participar-hi com ho van fer decorant. Cada 8-9 setmanes es fa la recollida dels productes que s’han obtingut i tots aquests aliments es porten a la cuina de la nostra escola. L’hort ha canviat l’escola i estem molt contents i ens ha agradat molt aquest nou canvi.

Alumnat de 6è de Primària


 
ESCOLA EL POLVORÍ




Durant el mes de maig l’Escola El Polvorí va celebrar el “DIA VERD”, un dia molt especial pels nens i nenes de l’escola. Un parell de setmanes abans tothom havia de sortir al pati i recollir algunes de les moltes flors que tenim. El nostre entorn és preciós i a la primavera s’omple de tota classe d’herbes que donen floretes blanques, liles, grogues.... Havíem d’aprendre com es fa el procés per tal d’assecar-les. Per què? Doncs perquè les convertiríem en objectes de decoració. Maco, no? Durant aquest dia vam treballar de valent. Uns grups van fer uns marcs que a les cases hauran quedat d’allò més macos, d’altres van fabricar “atrapa-somnis”. De tots els treballs hem fet una exposició a l’entrada de l’escola. Alguns en veure-la deien: “Però si això es podria vendre en una botiga.” 
Aquell dia tothom, pel matí, havia d’anar a l’hort de l’escola a collir les verdures. Va ser molt maco menjar a migdia les amanides fetes amb diferents tipus d’enciams, pastanagues i raves acabades de collir. Més divertit era veure com nens i nenes que normalment no volen menjar verdures, en aquesta ocasió van trobar que les col- i- flors del nostre hort estaven boníssimes. Serà perquè les van plantar i regar amb les seves pròpies mans? Estaven realment boníssimes!   


         

No hay comentarios: