9 de octubre de 2017

NaturCat



"En un planeta per descobrir m’enduria allò que fos respectuós amb el passat, amb el present i amb el futur” Pep Solé, de NaturCat.

A què és dedica la teva organització?
Naturcat surt d’implantar l’estalvi energètic i promoure les energies renovables a la ciutadania. Es dedica a fer difusió de totes les mesures de millora energètiques. Tenim tres pilars de difusió: el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, els compromisos del parlament europeu en matèria d’energia i el Compromís de Barcelona pel Clima. La difusió de totes aquestes coses entre la ciutadania és la nostra missió.

Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
Perquè és l’única organització que té aquestes mesures que jo conec, a Barcelona + Sostenible no hi ha cap altra entitat que es dediqui a assessorar amb nous projectes per aconseguir aquests objectius.

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
La nostra actuació és possible gràcies a Barcelona + Sostenible. Vam començar amb el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, hem continuat les tasques i sen's han obert les portes amb la Generalitat. És imprescindible treballar en xarxa, i que tinguem aquests elements d’unió entre entitats que es dediquen al mateix. Una de les coses per les que estem lluitant és perquè no només sigui a nivell de Barcelona sinó també a nivell de Catalunya. Estem treballant per unir les iniciatives de Barcelona amb les de l’Àrea Metropolitana i amb les de la Generalitat perquè tot és un element.
 
De quina manera el vostre projecte contribueix al canvi de model energètic?
Tenim el gran inconvenient de que competim amb Endesa, Iberdrola...Si tu demanes a la gent, què t’inspira més confiança, si Barcelona + Sostenible o Endesa la resposta està clara, és Endesa. És una lluita que tenim d’entrada perduda. Per tant l’únic que podem fer és dir que no, que la tenim guanyada. Jo confio molt en què el sosteniment més gran que tenim és el parlament europeu, quan planteges una mica de disjuntiva és a dir, Barcelona + Sostenible, la Generalitat és Europa, Endesa és Madrid i això comença a obrir una mica de portes. La oposició que tenim és molt forta i està protegida per la normativa espanyola .

Quin seria l’eslògan que t’agradaria sentir en el futur en clau d’energia?
En aquests moments ja hi ha ciutats a Europa que tenen la seva energia un 100% renovable. El dia que diguem que Barcelona, Catalunya és 100% renovable i per tant la nostra energia la consumim nosaltres mateixos. Resulta que hi ha un fet, la capital respecte a aquests temes és Frankfurt. Si un ciutadà de Barcelona porta un retràs de 30 anys respecte a un ciutadà de Frankfurt, i un ciutadà de la resta de Catalunya també porta un retràs de 30 anys respecte a un ciutadà de Barcelona, un ciutadà d’un poble o ciutat de Catalunya porta un retràs de 60 anys respecte a un ciutadà de Frankfurt.
 
Si tornessis a néixer o començar a què et dedicaries?
Seria arquitecte com sóc, dedicat a l’arquitectura sostenible i a la ecologia urbana, el mateix que sóc ara.
 
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Estic preparant un estudi sobre la “Ciutat sostenible”. Jo interpreto que una ciutat és una ciutat és sostenible quan és respectuosa amb el seu passat, amb el seu present i amb el seu futur. Per tant, m’enduria el que fos respectuós amb el passat, amb el present i amb el futur. Adaptar les iniciatives, les mesures de sostenibilitat a la forma de vida.

No hay comentarios: