30 de octubre de 2017

Voleu analitzar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat?

Una nova guia, una maleta pedagògica i aparells de mesura us ajudaran a tractar amb l’alumnat què és la contaminació de l’aire i com pot afectar a la nostra salut i benestar.
 
La qualitat de l’aire i els seus efectes sobre la salut són aspectes que prenen cada cop més importància. La contaminació per l’augment de partícules en suspensió i el NO2, és provocat principalment per la mobilitat del vehicle privat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Barcelona s’està treballant en la seva mitigació amb l’impuls de diversos instruments com ara el Pla per a la millora de la qualitat de l’aire 2015-2018 i el Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica 2016. Atesa la rellevància del tema s’ha elaborat la “Guia de la Mobilitat i la qualitat de l’aire” i la maleta de recursos pedagògics, una proposta d’activitats educatives adreçada a professorat de totes les etapes educatives i de diferents especialitats, fent una mirada àmplia sobre la qualitat de l’aire i la mobilitat.

Guia Mobilitat i qualitat de l’aire


NOVA PUBLICACIÓ!
Nova publicació de la col·lecció Guies d’Escoles + sostenibles que ofereix al professorat de diferents especialitats i etapes educatives tractar transversalment la qualitat de l’aire a través de cinc eixos temàtics: aire a la ciutat i la seva qualitat, la mobilitat, la contaminació, l’aire, la salut i l’entorn, i l’estratègia de la ciutat de Barcelona per millorar la qualitat de l’aire.





Maleta de mobilitat i qualitat de l’aire


Ventalls, teles, plaques de petri, lupa binocular, tinta xina, essències i tires per impregnar... i molts altres recursos formen aquesta nova maleta per descobrir i reflexionar sobre com la mobilitat i la contaminació a la ciutat afecta sobre la nostra salut i el nostre benestar.


Mesuradors d’indicadors de la qualitat de l’aire
Tres nous aparells per mesurar indicadors de la qualitat de l’aire (NO2, CO i CO2, ppm).

No hay comentarios: