9 de octubre de 2017

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible al món universitari

Butlletí: 
Un total de 220 persones de 21 països del món van debatre el paper de les universitats en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al Congrés Internacional celebrat aquest setembre a Barcelona.


La Global University Network for innovation (GUNi) i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) van celebrar el 18 i 19 de setembre al UPC-Campus nord el Congés Internacional “Objectius del Desenvolupament Sostenible”: actors i implementació. El Congrés té per objectiu promoure una xarxa multidisciplinar i permanent sobre la implementació dels ODS.
En aquest marc, s’hi va reservar un espai especial per parlar sobre el compromís de les universitats catalanes amb els ODS. En les dues jornades s’ha debatut a l’entorn de la implementació dels ODS a partir de la presència de tots els agents implicats: universitats, governs, ciutats, empreses i entitats públiques i socials. Per fer-ho possible s'ha comptat amb la participació de més de 200 assistents i prop de 70 ponents de 21 països d’arreu del món, experts i professionals d’alt nivell que representen diferents grups d'interès i que han intercanviat coneixements, idees, experiències i expectatives sobre els reptes en relació als ODS.
La GUNi es va crear el 1999 amb el suport de la UNESCO, la Universitat de les Nacions Unides (UNU) i l’ACUP, que n’acull la secretaria i presidència. És una xarxa formada, a dia d’avui, per 210 membres de 78 països, que inclouen les Càtedres UNESCO d'Educació Superior, institucions d'educació superior, centres de recerca i xarxes relacionades amb la innovació i el compromís social de l'educació superior.


Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
 
“Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible" és el nom oficial d’aquests objectius internacionals creats per les Nacions Unides. N’hi ha 17 i contenen 169 metes específiques de temes relacionats amb la pobresa, la fam, la igualtat de gènere, la biodiversitat, l’acció pel clima, la pau etc.
Aquests objectius estan estretament lligats als objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, el document full de ruta de la xarxa Barcelona + Sostenible

No hay comentarios: