18 de junio de 2018

Amb molta energia!

En el marc de la Setmana de l’Energia celebrada a principis de juny, des del Servei de Documentació d’Educació Ambiental us proposem un seguit de recursos per incrementar l’eficiència  i l’estalvi energètic en el consum diari.
Del 4 al 8 de juny s’ha celebrat la Setmana de l’Energia 2018, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Aprofitant aquest marc, des del programa Escoles + Sostenibles us recomanem una sèrie de recursos per promoure l’estalvi energètic entre petits i grans, a casa i a l’escola.

Banc de l’energia
El Banc de l’energia és una associació creada per promoure, a través de la pedagogia i la solidaritat transformadora, l’estalvi en benefici de les persones que estan en situació de vulnerabilitat energètica, i la promoció de bones pràctiques en despeses energètiques, per tal d’evitar-ne el malbaratament.
El banc funciona a través de la col·laboració dels signants, incloent-hi tant a persones físiques, com a entitats públiques o privades, les quals aporten part de l’estalvi energètic que assoleixen al fons del banc, que es dedicaran a l’acompanyament energètic de les famílies vulnerables.


Estalvi energètic en els centres educatius
Estalvi energètic en els centres educatius és un vídeo elaborat per la Diputació de Barcelona que té per objectiu donar a conèixer a l’alumnat com es consumeix i com es pot estalviar energia a l’escola. Amb aquest recurs també veuran què poden fer per contribuir a reduir les emissions d’efecte hivernacle a l’atmosfera.   




Publicacions disponibles al Servei de Documentació d’Educació Ambiental

Energía y agua / Miquel Salgot de Marçay. Sabadell: Fundación Gas Natural Fenosa, 2017.
Llibre publicat amb l’objectiu de descriure els aspectes de la gestió de l'energia en els què la intervenció de l’aigua és decisiva, i alhora, conèixer els punts en què la energia té un paper essencial en la gestió d’un sistema hídric.




Electrodomèstics en forma. Com cuidar-los i estalviar energia i recursos / Miquel Caballé Grau. Barcelona: Àrea Metropolitana de Barcelona, 2012.
Una guia elaborada per donar consells a la ciutadania pel que fa al manteniment preventiu dels electrodomèstics, per tal que es pugui reduir el seu impacte ambiental, es redueixi el seu consum energètic, i s’asseguri un millor funcionament més durador en el temps. Disponible aquí.
 



Cultiva tu propia energía. 10 alternativas renovables para la independencia energética / Pep Puig i Boix i Marta García París. Hector de Prado Herrero (coord.). Madrid: Amigos de la Tierra España, 2013.
Una publicació que vol donar a la ciutadania alternatives al règim energètic actual a Espanya, donant opcions d’autoconsum individual i comunitari d’energies renovables, sostenibles i, de fet, més eficients que el model actual. Disponible aquí. 



No hay comentarios: