18 de junio de 2018

Silenci, és l’hora de dinar!

L’Escola Lexia ens relata en primera persona les iniciatives que han emprès per a què l’alumnat aprengui a controlar el volum de la seva veu durant els àpats.
A l'escola Lexia hem fet un projecte conjunt de tots els grups de l'escola per intentar baixar el soroll que es produeix al nostre reduït espai del menjador. Vam tenir la visita dels programes explicatius sobre so i soroll on ens van deixar uns sonòmetres. Els vam aprofitar per anar classe per classe experimentant les nostres pròpies sensacions. Quan a la classe parlàvem amb un to correcte o quan fèiem soroll. Escrivíem el que sentíem en un paper que després col·locàvem a un mural al mateix menjador.
Juntament amb aquesta experiència vam crear un personatge dibuixat que representés les nostres conclusions. També entre tots i totes havíem de pensar el nom del personatge.
Ara tenim el "Fluixi" que ens permet estar a gust, o el "Forti" que ens indica que, entre nosaltres, ens hem d'ajudar per aconseguir baixar el soroll i trobar la calma. Quan aconseguim baixar el soroll les mestres ens feliciten i segueixen servint però amb el Forti queden aturades.
És un treball en equip de consciència i elaboració de tots junts que està donant molt bon resultat!

No hay comentarios: