12 de junio de 2018

Oceans de plàstics

La contaminació per plàstics és un problema que cada dia ens afecta més greument. En el marc del Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny, us presentem el conjunt de recursos “Oceans of plastics”, que difon els impactes d’aquest material al medi marí.

“Beat the plastic pollution” és el lema d’enguany del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), un eslògan que promou les iniciatives que eviten l’ús de plàstic en el nostre dia a dia. En aquest context i tenint en compte que el 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans, us presentem un seguit de recursos que ens expliquen com es veu afectat l’entorn marí, a causa dels grans trossos de plàstics però també dels més petits, els anomenats microplàstics.
És una web que forma part d’un projecte de divulgació científica marina del Campus d’Excel·lència Internacional Campus do Mar, de la Universitat de Vigo, creat amb l’objectiu de difondre els resultats d’una investigació sobre l’impacte dels plàstics i micro-plàstics i al medi marítim.
El projecte divideix el contingut de les investigacions en unitats didàctiques adequades a diversos nivells educatius. En elles es faciliten explicacions i activitats que tracten sobre les tipologies de plàstics i els seus components, usos i beneficis i els problemes ambientals que provoquen com a residus. Per altra banda, també hi ha una unitat que exemplifica solucions a la problemàtica en forma de bones pràctiques que poden ajudar a reduir l’impacte del plàstic. El web també disposa d’un apartat de recursos gràfics amb infografies que destaquen per l’impacte de les seves imatges i GIFs que resumeixen les temàtiques esmentades.

> Web "Oceans of plastics"
Per saber-ne més:

No hay comentarios: