12 de junio de 2018

Aquesta primavera, ensenyeu el cor


Fins el 22 de juliol és el moment de fer el Balanç Social, una eina de rendició de comptes i mesura de l’impacte social ambiental i bon govern per a les organitzacions. Avancem cap a una economia social i solidàri 
Un any més l’eina del Mercat Social, el Balanç Social, inicia la seva campanya primaveral amb l’objectiu de què les organitzacions “ensenyin el cor” i facin un pas més cap a l’economia social i solidària.
El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament i ens permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.
Per a fer-ho, es disposa d’una eina informàtica en línia que dóna accés a un qüestionari general a omplir per part de l’empresa; i també a tres conjunts de qüestionaris que poden respondre anònimament persones treballadores, empreses i/o persones usuàries o clientes i persones voluntàries. Amb tot això s’obté de forma automàtica l’informe de balanç social; el document en què les empreses descriuen i mesuren les seves aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes per al llarg d’un exercici.
En l’edició d’enguany  s’incorporen diverses novetats: la plataforma s’estén a tot l’estat i es revisen i actualitzen algunes preguntes i indicadors. No dubteu, aquesta primavera, és moment d’esenyar el cor!
Contacte: info@bsxes.org · 661 508 895

No hay comentarios: