12 de junio de 2018

Els reptes prenen forma

El passat 15 de maig, la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat va analitzar les conclusions del treball de la xarxa des de la Convenció fins ara i proposa una nova forma d'organització: els grups de treball.

El passat 4 de maig, prop d’una quarantena de persones es van reunir a la Fàbrica del Sol per definir un full de ruta per assolir els reptes plantejats per la xarxa B+S per als propers quatre anys. A partir de la gran quantitat de propostes que es van recollir durant la Convenció, es va treballar en la concreció d'una quinzena d'actuacions per conformar el pla de treball. Aquests resultats es van compartir el passat dimarts 15 de maig amb la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat per tal de definir com tirem endavant aquest Pla de Treball.
Creació de grups de treball
Després d’una reflexió sobre la maduresa de la xarxa i el tipus de propostes presentades, es va acordar crear grups de treball específics, que responen als reptes, i engegar algunes actuacions directament amb els recursos existents, els membres de la xarxa i les secretaries tècniques. Per posar fil a l’agulla, podem avançar que properament us convocarem a una sessió conjuntaadreçada a tota la xarxa, per presentar el Pla de Treball 2019-2020 i constituir els grups de treball, que inicialment es plantegen en els àmbits d’energia, de residus i del verd ja que han estat els que més interés han despertat. Una part de la sessió serà compartida sobre la proposta organitzativa, que alineï els temes transversals, i una segona part consistirà en la definició dels continguts a treballar en cada grup, la temporalitat i la composició. La sessió està prevista per al dimarts 10 de juliol a la tarda. 
Els grups de treball es proposen amb dos objectius: un de pressió, per exemple per fer seguiment de polítiques municipals, recopilar i aportar informació sobre debats temàtics que s’organitzen en altres espais i que ajudin a la participació; i un de promoció i impuls d’activitats i projectes de la xarxa.
En paral·lel, les actuacions proposades que coincideixen amb experiències que ja existeixen s’aniran treballant i impulsant, com ara les iniciatives d’eliminació de plàstics amb el lema d’aquest any del Dia Mundial del Medi Ambient. 
Properament s’obrirà el procés participatiu del nou Pla de Mobilitat Urbana, i es convidarà a la xarxa B+S a participar en les sessions de treball. Per tant, es proposa aprofitar aquest espai per fer el debat i propostes relacionades amb la mobilitat, juntament amb altres agents com els membres del Pacte de la Mobilitat.
Després d’aquest treball rigorós, l'any que ve la xarxa es tornarà a trobar per avaluar què s’ha fet en un any, quines accions queden per fer i quines s’entomen de cara al 2019-2020.
 

No hay comentarios: