6 de mayo de 2019

Celebrem la Setmana Natura 2019!

De l’1 al 9 de juny Catalunya es transforma de verd per fomentar la sostenibilitat i la cura de l’entorn. Organitzeu una activitat, col·laboreu amb una entitat ambiental o impliqueu a la comunitat educativa i podreu guanyar un taller ambiental gratuït!
 
Les noves generacions s’estan mobilitzant per la crisi climàtica i ambiental actual. És per això tan important consolidar la tasca dels centres escolars que treballeu per fomentar la sostenibilitat, per mostrar com infants i joves poden passar a l’acció en la cura de la natura i el medi ambient.

QUÈ ÉS LA SETMANA DE LA NATURA?
La Setmana de la Natura s’organitza al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), i té per objectiu organitzar activitats arreu de Catalunya per sensibilitzar sobre la necessitat de tenir cura de la natura, de l’aire, l’aigua, la terra, la fauna i flora, i els ecosistemes del nostre país. Per tal de fomentar la sensibilitat ambiental dels infants i joves, s’anima a promoure activitats entorn a la conservació del patrimoni natural i el medi ambient durant aquesta setmana.
D’entre tots els centres educatius que participeu a la Setmana, es sortejarà un taller de natura gratuït realitzat per una entitat ambiental

COM HI PODEU PARTICIPAR?
Hi ha infinites opcions per participar-hi, només cal que trobeu la que s’avingui millor al vostre centre:
  1. Organitzeu una activitat: un taller de manualitats amb materials reciclats, una excursió per un entorn natural proper, una xerrada sobre fauna o flora, el passi d’una pel·lícula o documental sobre el canvi climàtic... són només alguns exemples d’activitats que podeu organitzar des de la vostra escola.
  2. Col·laboreu amb una entitat ambiental: segur que al vostre barri hi ha alguna entitat ambiental sense ànim de lucre que treballa per a la conservació de la natura i el medi ambient! Contacteu-hi i sumeu esforços per organitzar una activitat divertida i atractiva pels infants. I si no trobeu cap entitat, des de l'organització de la Setmana us ajudaran! Podeu trobar un llistat amb les entitats ambientals de Catalunya aquí.
  3. Cerqueu la col·laboració de les famílies: les AMPES també poden organitzar alguna activitat, de manera que pares, mares, fills i professorat us impliqueu conjuntament per la conservació de la natura.
Un cop organitzada l’activitat, la podeu introduir a setmananatura.cat a través del formulari web.

QUI L'ORGANITZA?
La Setmana de la Natura és un projecte conjunt de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), dues xarxes d’entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació i del voluntariat ambiental a Catalunya. La XVAC  forma part de la xarxa Barcelona+Sostenible.
Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #SetmanaNatura. També podeu fer-ho a través de FacebookTwitter o Instagram al perfil @SetmanaNatura.

No hay comentarios: