13 de mayo de 2019

La primavera arriba a l’ASPACE

L’Escola d’Educació Especial ASPACE dóna la benvinguda a la primavera amb una gran festa. Fabricar un test sostenible, plantar herbes aromàtiques o dissenyar manualitats són algunes de les activitats que s’hi van realitzar.
 
El passat dijous 4 d’abril a l’EEE ASPACE es va celebrar la gran Festa de la Primavera. La comissió d'Escoles + Sostenibles de l’escola va preparar una sèrie d’activitats en les quals l’alumnat va participar de manera activa, per celebrar que marxa el fred i arriba el bon temps. A continuació, la comunitat educativa de l’escola ens explica les diverses activitats que s’hi van realitzar:
El concurs “Fem un test sostenible”: cada grup havíem de crear, abans del dia de la festa, un test amb material de rebuig. El jurat va ser l’alumnat del grup F (un dels grups de nois més grans de l’escola). 
La plantada: aquest dia tots els grups vam fer de jardiners. Vam plantar maduixeres en una de les taules de cultiu i plantes aromàtiques com la marialluïsa, la sempreviva, la farigola o l'espígol en els parterres, en les zones enjardinades del patí i en els testos  que havíem creat. Tot l’alumnat vam poder gaudir tocant la terra, utilitzant pales i rasclets per plantar les plantes i regant amb la regadora. La terra amb què vam plantar estava barrejada amb el compost que uns dies abans havíem tret del nostre compostador. Els testos sostenibles decoraran la tanca de fusta del pati. Cada grup es farà responsable de cuidar i mantenir correctament les plantes dels diferents espais: parterres, jardineres, taules de cultiu, hort i testos elaborats pels mateixos alumnes. Els nois del CIM d' van col·laborar amb l’alumnat dels grups E.Totes aquestes plantes, que ens han dut l’aroma de la primavera a l’escola,ens les va regalar com cada any el programa Escoles + Sostenibles. A cada grup, mestres i alumnat vam decidir quines plantes volien demanar, i una representació d’alumnes de l’escola van anar a recollir les plantes al Viver de Montjuïc.
El taller de manualitats: consistia a pintar flors, fulles verdes, marietes, papallones i abelles per decorar amb motius primaverals l'arbre que tenim al passadís de l’escola. 
Per acabar la festa, els membres del jurat van premiar amb un diploma als grups que havien fet el test més bonic, el més sostenible, el més resistent, el més original.... Encara que no tots els testos van poder ser premiats, cap grup es va quedar sense el seu diploma de participació. Després de fer totes aquestes activitats, l’alumnat és més conscient dels espais amb plantes aromàtiques i serà l’encarregat de mantenir-los. A més, els nous testos donen un impacte visual atractiu per la varietat de colors, materials, formes i plantes. 
Va ser una festa molt divertida i animada!

      


No hay comentarios: