6 de mayo de 2019

Entrevista: René, salut i eficiencia a la llar

“Tots els comerços haurien de tenir una responsabilitat vers la societat, cal ser la millor versió de nosaltres mateixos”. Sílvia Ferrer-Dalmau Bosch, assessora en llar saludable a René.


A què es dedica la teva organització?

René és una botiga de barri, familiar, que es dedica a donar solucions saludables i eficients per la llar. Oferim sobretot grans i petits electrodomèstics i altres accessoris sempre pensats per fer les llars més saludables. També fem assessoraments i tallers en aquest àmbit.

Perquè creus que ha d’existir un comerç com el teu a Barcelona?
Tots els comerços haurien de tenir una responsabilitat vers la societat, cal ser la millor versió de nosaltres mateixos. El millor que puguem per nosaltres, per la nostra família, per la societat i pel món.
 
Com vau conèixer la xarxa Barcelona+Sostenible?
Fa molts anys que la coneixem i en formem part. Vam descobrir el premi “Acció 10” de sostenibilitat del que aleshores era l’Agenda 21 i l’antic Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Ens vam presentar al premi i vam guanyar, des de llavors hem participat activament amb la xarxa.
 
De què us serveix formar part de la xarxa?
Per mi és sobretot pel tema emocional, conèixer a més gent que està treballant per la sostenibilitat et dona energia, sents que no estàs sola i que fas camí. Tot i això penso que, en general, som pocs encara, hi ha molta feina per fer.
 
On creus que el teu sector té més marge de millora?
La part dels electrodomèstics i eficiència està força treballada, tant per les entitats com per les institucions. En canvi, el tema de la salut a la llar té un llarg recorregut, trobo que encara no s’ha treballat prou.
 
Com convenceries a un comerciant de que introduís criteris de sostenibilitat al seu comerç?
El primer pas per tenir un comerç sostenible és contractar una comercialitzadora d’energia verda. És una de les mesures més fàcils, senzilles i immediates.

A la pràctica, com treballeu per ser més sostenibles?
Des de René treballem en tres línies: en els materials de la pròpia botiga (va ser reformada amb bioconstrucció), la gestió interna de la botiga (no consumim aigua embotellada, tenim la nostra pròpia depuradora, el nostre empaquetatge és reciclable...) i que el producte que venem cada vegada sigui mes saludable i eficient. Fomentem el transport sostenible, és a dir que vinguin a peu, en transport públic o bicicleta. A més, a través del blog fem difusió de les iniciatives i temes com electrònica eficient, és una eina de divulgació.
Quin eslògan o notícia t’agradaria sentir en un futur en temes de sostenibilitat?
M’agradaria sentir que donem un gir al canvi climàtic, començar a veure un canvi de paradigma i que el personal científic pugui dir “Estem fent bé les coses gràcies a una societat més conscienciada”.
 
Col·laboreu amb alguna organització de la xarxa?
Sí, col·laborem amb Aspasim, divulgant i venent els hotels d’insectes que construeixen els infants i joves amb diversitat funcional.
 
Si anessis a una illa deserta, què t’enduries?
Un bon amic o parella, una navalla i un bloc de notes.

No hay comentarios: