6 de mayo de 2019

Com afecta la qualitat de l’aire sobre la nostra salut?

En motiu del Dia Mundial de la Salut, repassem l’impacte de la contaminació atmosfèrica gràcies a la maleta de qualitat de l’aire que ofereix en préstec el Servei de Documentació d'Educació Ambiental. 
 
D’acord amb tots els estudis científics, existeix una relació directa entre contaminació, qualitat de l’aire i impacte sobre la salut. Així, la contaminació atmosfèrica suposa un risc important per a la salut i la qualitat de vida de les persones, a més de ser una problemàtica ambiental per al conjunt dels éssers vius i els ecosistemes.
El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) posa a l’abast de la ciutadania una maleta específica sobre qualitat de l’aire, en la qual s’ofereixen diversos recursos com ventalls, teles, plaques de petri, lupa binocular, tinta xina, essències i tires per impregnar.
A més de la guia digital i en paper, també es poden demanar en préstec mesuradors d’indicadors de la qualitat de l’aire: Mesurador de CO2 i CO, Mesurador de NO2 i Mesurador de partícules de pols.
Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona ofereix als centres educatius el programa Escola Respira, que recull diferents propostes per millorar la qualitat de l’aire als entorns escolars així com accions de sensibilització a tota la comunitat educativa. D’altra banda, l’Ajuntament ofereix algunes recomanacions a la ciutadania en general per tal de millorar la qualitat de l’aire de la ciutat:
  • Optar per models de transport sostenibles, especialment anar a peu o en bicicleta.
  • En cas de fer servir el cotxe, compartir-lo amb altres persones usuàries
  • Aprofitar la llum natural i fer servir bombetes de baix consum
  • Aplicar aïllament tèrmic a portes i finestres
  • Ajustar els termòstats a les temperatures recomanades (20-21 ºC a l’hivern i 25-26 ºC a l’estiu)

No hay comentarios: