13 de mayo de 2019

La mallerenga sorprèn de nou a l’Escola Betània Patmos

Amb l’arribada de la primavera, la caixa niu del pati de l’escola torna a ser l’escenari de la nidificació, on, a finals del mes passat, van néixer 5 pollets de mallerenga emplomallada. Segueix-ne l’emissió en directe!
Després de l'èxit de l'any passat amb la cria de la mallerenga petita, aquesta primavera la caixa instal·lada a l’Escola Betània Patmos l'ocupa una parella de mallerengues emplomallades, Lophophanes cristatus.
La d’enguany està sent una primavera dura i eixuta, l’escassetat de pluja ha endarrerit el creixement vegetal i en conseqüència les larves, insectes i altres invertebrats que són el recurs tròfic de les mallerengues també ha minvat. La parella d’emplomallades ja es va ajustar a aquesta realitat, un escenari vital d’exigència en el moment de més despesa energètica. La femella, que s’identifica per les plomes de la cua, va fer una posta de 5 ous que va començar a covar i entre els dies 20 i 21 d’abril van néixer els cinc pollets. Un cop nascuts, la dificultat per trobar menjar es va traduir en llargues estones d’espera de les cries que al mínim moviment declaraven la seva fam. Com més estona passaven soles les cries significava que perdien escalfor. La temperatura ambient va baixar uns graus i més endavant, tard per ser primavera, va aparèixer la pluja. Malauradament un dels cinc pollets va acabar sent baixa i en van sobreviure quatre.

Des de la comunitat educativa de l’escola s’espera que el niu superi la situació sense cap infecció i que l’esforç de la parella es recompensi amb propers dies de bon temps i de moltes erugues. Ara els pollets obren ja els ulls i si tot va bé aviat volaran.
Natura dicet!
Podeu seguir l’evolució de les mallerengues en el canal en directe de la caixa niu de l’Escola Betània-Patmos:


No hay comentarios: