13 de mayo de 2019

Èxit en els resultats de la segona Marató d’Estalvi Energètic




Durant l’Acte de cloenda de la Marató es va anunciar que els 76.000 € estalviats s’invertiran en el projecte educatiu “E3 contra la pobresa energètica”. L’Escola Dovella, el Col·legi Sant Ramon Nonat i l’Escola Miralletes ens expliquen la seva experiència participant en el projecte!

La Marató d’Estalvi Energètic ha tornat a posar sobre la taula la capacitat del personal i usuaris dels serveis públics per estalviar energia. Tal com es va presentar el passat dijous 25 d’abril a l’Espai Jove La Fontana, en aquesta darrera edició les persones participants han reduït els consums d’electricitat en un 13,5%, en el cas de l’aigua un 9,6% i un 15,3% pel que fa al gas. En total s’han estalviat 116 tones de CO2, l’equivalent al que hauria emès un cotxe en donar 10 voltes al món. Durant l’acte, es van presentar alguns exemples d’accions empreses als diversos equipaments públics. L’Escola Miralletes va explicar de quina manera van decidir posar en marxa un calendari d’estalvi de llum (han economitzat 160 hores), en el cas del personal del Districte de Ciutat Vella s’ha destacat com unes simples notes amb “emojis” de felicitació/retret van aconseguir desenvolupar “dinàmiques molt positives” dins l’equip.
Per tal de continuar la dinàmica economitzadora, els 76.362 euros que s’han estalviat a l’edició d’enguany s’invertiran a tres centres educatius que formen part del projecte E3,una iniciativa educativa de lluita contra la pobresa energètica. Per simbolitzar el lliurament d’aquest import econòmic, els responsables dels Instituts Barri Besòs, Doctor Puigvert i Rambla Prim han recollit un xec gegant amb la citada quantitat. Posteriorment també han explicat els projectes i les mesures previstes.
Un cop tancada aquesta segona edició de la Marató de l’Estalvi Energètic, tres centres educatius d’Escoles+Sostenibles ens han volgut fer arribar la seva experiència en la seva participació en aquest projecte durant tot el mes de febrer d’enguany. Aquí us deixem els seus relats i vivències!

No hay comentarios: