6 de mayo de 2019

Transformem els patis!

L’Escola Bressol Municipal La Filadora transforma el pati de la seva escola en un jardí gràcies a l’acompanyament de l’equip de l’Associació Social Andròmines, que lluita contra l’exclusió des de la dignitat i la igualtat d’oportunitats de les persones.

L'Escola Bressol Municipal La Filadora, situada al barri de Sant Andreu, ocupa una antiga nau industrial, ara rehabilitada, que manté l'arquitectura de l'edifici, que forma part del patrimoni i la història del barri i està situada a l'antic recinte de la fàbrica Tèxtil Fabra i Coats.
En la millora del jardí de La Filadora hi participa tot l’equip de l’escola, des del personal docent a l’alumnat i les famílies. Conjuntament amb el programa Escoles + Sostenibles, aquest curs es continuarà amb el projecte Transformem el pati en Jardí,  acompanyats amb l’equip de l’Associació Social Andròmines, una entitat membre de la xarxa Barcelona + Sostenible.
Des de l’escola, es defensa l’ús dels espais exteriors i centren els esforços perquè sigui un espai ple d’oportunitats de joc, d’il·lusions, un espai ric i viu en descobertes i aprenentatges, apropant l’alumnat a la natura, observant el joc dels infants, replantejant alguns dels espais de sempre i creant-ne altres de nous. 
L’Associació Social Andròmines col·labora amb aquesta iniciativa gràcies al projecte de dinamització comunitària que es desenvolupa en el marc del Projecte B-MINCOME de l'Ajuntament de Barcelona, un projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat a zones desafavorides de Barcelona, que s’acull dins el programa Urban Innovative Actions de la UE.
A través dels seus plans d’ocupació, persones aturades i en una situació de vulnerabilitat poden estar actives. Així, els serveis que ofereix l’associació en l’àmbit dels horts escolars, realitzats a Nou Barris i Sant Andreu, es distribueixen en tres àmbits:
  • Creació i suport al manteniment d’horts escolars.
  • Hort escolar vertical creat emprant, sempre que sigui possible, material reutilitzat.
  • Disseny i creació d’equipament per a joc tranquil als patis a partir de material reutilitzat: bancs, sorrals i taules.

No hay comentarios: