6 de mayo de 2019

Milers d’estudiants es mobilitzen pel clima

El passat 15 de març, una vintena de centres educatius del programa Escoles+Sostenibles es van adherir a la vaga convocada pel moviment #FridaysForFuture o bé assistint a la manifestació o, en el cas dels més petits, organitzant cassolades a les escoles.
 
Provinent del nord d’Europa, l’onada #FridaysForFuture s’ha consolidat finalment a Barcelona. El moviment iniciat per la jove sueca de 16 anys Greta Thunberg, va congregar el passat 15 de març unes 2.000 persones en una manifestació a la Plaça Universitat.

Alguns centres educatius del programa Escoles+Sostenibles no van voler perdre l’ocasió de dir-hi la seva. Una vintena d’ells es van sumar a aquesta mobilització en què es denunciava la inacció política per a solucionar el que anomenen “emergència climàtica”. Lemes com “No hi ha un planeta B” i “No tenim futur” van sonar ben fort durant tot el recorregut de la manifestació. A més dels estudiants universitaris, un gran nombre de joves es van adherir a aquesta manifestació multitudinària, que, segons dades del Consorci d’Educació, va  tenir unseguiment d’un 14% de l’alumnat de tercer i quart d’ESO, batxillerat i graus mitjans.

Per altra banda, els més menuts també van voler reivindicar el seu futur i fer una crida per a restablir la salut del planeta. Aquests es van  aplegar als patis dels centres, i van aturar les classes per realitzar cassolades i cridar consignes a favor del planeta i la sostenibilitat.
La xarxa d’escoles EcoFEP i l'Institut Fort Pius ha elaborat dos vídeos que recullen algunes de les accions que es van impulsar en aquesta jornada:






No hay comentarios: