6 de mayo de 2019

La 3a edició de la Setmana Sense Soroll ja és aquí!

Del 22 al 28 d’abril se celebra aquesta efemèride que promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica. Voleu participar-hi com a centre? Mesureu el soroll a través de l’activitat gratuïta “Quin soroll fem?” dirigida a alumnat de 3r de primària fins a 4t d’ESO.

Del 22 al 28 d’abril se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll, que promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l’educació ambiental. Podeu consultar el web i tots els recursos gràfics, així com fer la inscripció/adhesió a la SSS2019 en aquest enllaç.

Activitat gratuïta "Quin soroll fem"?
Conscients de les coincidències de dates d’aquest curs (la diada de Sant Jordi el 23 d’abril i el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll el 25 d’abril, ), i per a que us pugueuorganitzar amb temps, us convidem a participar en l’activitat gratuïta “Quin soroll fem?” que organitza l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Generalitat de Catalunya. L’activitat consisteix en un taller al carrer, mitjançant el qual mesurareu el soroll del vostre barri i traureu conclusions, així com propostes de reducció de la contaminació acústica.
L’activitat està dirigida a l’alumnat de 3r d’educació primària fins a 4t d’ESO i tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’abrilde 2019 a determinats punts dels diferents districtes de la ciutat. Concretament, les dates són:
  • Dimecres 24 d’abril: Eixample (C/Marina-Consell de Cent), Sarrià-Sant Gervasi (C/Brusi 61 Casa Sagnier) i Sant Andreu (Rambla Fabra i puig a concretar entre Concepció Arenal i Gran St. Andreu).
  • Dijous 25 d’abril: Ciutat Vella (Pl. Folch i Torres), Les Corts (Jardins de Can Bruixa sortida metro les Corts) i Sant Martí.
  • Divendres 26 d’abril: Sants Montjuïc (Els Jardins de la Rambla de Sants, tocant a la plaça Ramon Torres i Casanova), Horta-Guinardó (Pl. Eivissa) i Nou Barris (Pl. Paul Claudel – Pg. Fabra i Puig).
     
Les sessions de l’activitat s’inicien a partir de les 11h del matí fins a les 14h i tenen una durada de 45 minuts per grup classe.
Si esteu interessats/des en aprofitar aquesta activitat per sensibilitzar el vostre alumnat i complementar-ho amb el currículum, heu de formalitzar la vostra inscripció enviant un correu abans del dissabte 13 d’abril amb les vostres dades, el dia i l’hora de l’activitat (poden fer-se més d’una segons els nombre de grups classe) a: Laura Zapata i González (lzapata@bcn.cat), Dep. Qualitat Ambiental, Direcció de Serveis Energia i Qualitat Ambiental - Ecologia Urbana. Ajuntament de Barcelona.


Altres activitats de la Setmana Sense Soroll
El 25 d'abril la Generalitat de Catalunya oferirà la sessió tècnica "Confort acústic: més enllà de la normativa", en la qual s'exposaran ordenances municipals relacionades amb el soroll i les recomanacions acústiques per la regió europea. La jornada va dirigida a públic professional associat al món de l'acústica i el soroll (consultories, tècnics municipals, etc. o fins a equips directius i personal de manteniment de centres educatius responsables d'aquests temes), enfocada a debatre i presentar solucions sobre formes d'aïllar acústicament tant d' activitats com edificis educatius, culturals, artístics i musicals.

No hay comentarios: