20 de abril de 2013

Aprenentatge Servei amb les basses de Tres Pins

L’Institut Bosc de Montjuïc apareix al programa Catakrac explicant part del projecte «Les basses del Viver Tres Pins més a prop», amb el que ha guanyat un premi d’Aprenentatge Servei (APS).

L’alumnat, fent de reporters, ens expliquen perquè cal netejar la bassa i les tipologies de masses d’aigua segons el contingut de nutrients. Per mantenir un nivell tròfic equilibrat han hagut d’aprendre del Viver Tres Pins, com buidar la bassa i salvar els vertebrats i invertebrats per, una vegada neta, tornar-los al seu hàbitat. Les algues filamentoses que creixen massa dificulten el desenvolupament de la biodiversitat aquàtica i per això ha calgut fer-hi manteniment.

Entre altres éssers vius, han trobat capgrossos, granotes i larves de libèl·lula. Les restes vegetals extretes han anat al compostador per convertir-les en futur adob. Catakrac és un programa infantil fet pel infants i joves de Barcelona Televisió. Podeu visionar el reportatge (entre el 17’10’’ fins el 20’58’’) directament des d’aquest enllaç o buscar el programa del dia 7 d’abril, al web de Catakrac.

Per a més informació d’aquesta i altres activitats mireu el blog de l’institut.


 18/04/2013

No hay comentarios: