20 de abril de 2013

LA DIADA DEL LLIBRE EN CLAU SOSTENIBLE

La Diada de Sant Jordi sovint comporta una sèrie d'impactes ambientals: consum d'aigua per a l'obtenció de les roses, compra poc meditada de llibres... Els signants de l'Agenda 21 volen demostrar que es pot gaudir d'aquesta celebració d'una forma més respectuosa ambientalment.  
L'Ajuntament de Barcelona ha llançat la campanya "Sant Jordi 2013. Un gest ho canvia tot", en què s'anima a la ciutadania a donar sang, enllaçant-ho amb la idea de la llegenda del drac i el cavaller Sant Jordi. També es proposen altres activitats com ara intercanvi de llibres a biblioteques, centres cívics, escoles, instituts, etc.
Carlitos y Patricia tornen a organitzar el 23 d'abril l'esdeveniment "1010 ways to buy without money", en què s'anima a vendre llibres sense diners, a canvi d'intercanvis com ara "trucar a la teva mare i dir-li que l'estimes", "compartir el teu diari al metro", "fer-se donant d'òrgans... Envieu un correu ahola@1010waystobuywithoutmoney.org o apropeu-vos a La Plaza de Carlitos y Patricia (carrer Vidre, 6. 1º3º 08002 Barcelona) de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20h. Mireu el vídeo del projecte.
Dimarts, 23 de abril, de 10 a 20 h
Plaça Reial, Barcelona 

Des de Femarec s'està duent a terme una recaptació de llibres de segona mà per ajudar a la inserció laboral de persones amb malaltia mental. Durant tot el dia de Sant Jordi tindran una parada al centre de Barcelona venent llibres a un preu simbòlic. Tots els fons aconseguits s’invertiran en el projecte FemVia Prelaboral per a persones amb Trastorn Mental Sever. + informació.
Els centres de l'Agenda 21 Escolar, com cada any, també celebren La Diada, que esdevé un marc immillorable per obrir les seves portes: regalar flors del jardí de l'escola (encara que no siguin roses), organitzar un mercat d’intercanvi de llibres de segona mà, fer lectures públiques per treballar la competència lingüística, organitzar un concurs literari creatiu, engegar una campanya d’alliberament de llibres mitjançant el conegut bookcrossing o «passallibres»... són algunes propostes. + informació.

Si teniu compte a Twitter, també podeu fer piulades. La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat proposa compartir lectures de caire ambiental amb l’etiqueta #SJMA13. Des del 16 al 23 d’abril, podem recomanar contes, novel·les, còmics, poesia, llibres tècnics i divulgatius relacionats amb la sostenibilitat.  #SJMA13 + títol, autor i, si encara teniu espai, un comentari o enllaç del llibre.
El tradicional Sopar de Sant Jordi d'Ecoconcern enguany tindrà lloc dimarts, 30 d’abril a les 19.30 h. Organitzaran una xerrada-col·loqui sota el títol "La teràpia amb l’aigua de mar", amb Angel Gràcia (doctor en veterinària) i Albert Llaó (naturòpata). + informació.

 


No hay comentarios: