20 de abril de 2013

BARCELONA, SEU EUROPEA DE LA RESILIÈNCIA

L'Ajuntament de Barcelona i el Programa de les Nacions Unides pels Assentaments Humans han signant un acord per establir a la ciutat la seu internacional del Programa de Perfils de Ciutats Resilients i potenciar el treball conjunt per tenir ciutats millor preparades per afrontar crisis que afectin serveis i infraestructures.
Així doncs, Barcelona allotjarà la seu de l’oficina del Programa de Perfils de Ciutats Resilients d’ONU-Habitat al pavelló de la Mercè de l'Hospital de Sant Pau.

La resiliència és la capacitat, davant d’una situació de crisi, d’absorbir els canvis o pertorbacions sense perdre les funcions d’una ciutat, minimitzant-ne l’impacte i recuperant la normalitat en el mínim de temps possible.

Dins d’aquest nou programa, ONU-Habitat ha seleccionat la ciutat de Barcelona com un dels models, reconeixent el treball transversal desenvolupat amb el suport d’empreses, centres de recerca i altres institucions i administracions. L’Ajuntament, a través de les taules de resiliència urbana liderades des de l’àrea d’Hàbitat Urbà i, conjuntament amb la resta del consistori, ha generat una metodologia de treball i bones pràctiques que poden ser aplicables a d'altres ciutats del món.
Aquest mètode de treball per fer la ciutat mes resilient es basa en la col·laboració públicoprivada i redueix la vulnerabilitat de la ciutat davant d'episodis de crisi generats per riscos concrets. La resiliència presenta com a valor afegit la millora de la seguretat de cara a noves inversions, la reducció de despeses associades a protecció, tant dels béns com de les activitats, i la màxima continuïtat possible dels serveis. El benefici es tradueix en un estalvi econòmic per a les empreses i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.
El Programa rebrà una subvenció de l'Ajuntament de Barcelona, econòmica i en espècies. L'aportació econòmica inclou també l'aportació d'empreses i institucions -entre les quals ja han confirmat formalment AGBAR, ACSA-Sorigué, FCC, Urbaser, Cespa i CIMNE.
Més informació


 
Publicat el 17/04/2013

No hay comentarios: