9 de abril de 2013

El projecte Alzina del Col·legi Casp

L’Agenda 21-Casp promou el Projecte Alzina, que consisteix en l'apadrinament d’un exemplar d’aquest tipus d'arbre. Des del mateix moment en què l’alumnat i les seves famílies comencen a participar-hi es fan responsables d’un projecte centenari, ja que fins que l’alzina no sigui un arbre gran hauran passat, com a mínim, uns 100 anys. Això significa que la persona responsable l’haurà de plantar en una zona especial i tenir present no sols aquest fet sinó els seus requeriments d’hàbitat.
  
El centre proporciona informació de l’espècie, com per exemple, que l’alzina (Quercus ilex) és un arbre perennifoli de la regió mediterrània que pot arribar als 10-20 m d'alçada i que fa una capçada gran i densa. La seva escorça és clivellada i és de color marró fosc. Les fulles són dures, amb el marge una mica dentat i el pecíol curt; fan 2-9 cm de longitud i 1'5-4 cm d'amplada. Per l'anvers són de color verd fosc, pel revers tenen petits pèls i són de color verd grisós.

L’Agenda 21-Casp farà un seguiment de les alzines apadrinades, recollint una fotografia actual de la seva ubicació i una altra del seu primer any durant el mes de febrer de 2014 per fer el seu seguiment al Mercat de Calaf 2014-15, la festa major del centre.


 04/04/2013

No hay comentarios: