9 de abril de 2013

Ens preparem per la trobada catalana

El proper 29 d’abril, durant tot el dia, tindrà lloc la Trobada Catalana de joves Tinguem Cura del Planeta que aplegarà 160 joves d’entre 13 i 16 anys de centres educatius de Catalunya.

Els instituts Montserrat, Narcís Monturiol, Menèndez y Pelayo i Josep Pla, les escoles Frederic Mistral/Tècnic Eulàlia, Mare de Déu de la Mercè, Pia de Sarrià-Calassanç, Pia de Sant Antoni i Betània-Patmos i el Col·legi Sant Ramon Nonat, centres de l’Agenda 21 Escolar de Barcelona, ja estan duent a terme les dinàmiques de preparació de la trobada. Aquestes dinàmiques es basen en dues diagnosis: una dels reptes socioambientals a escala global i municipal, i una altra sobre les accions que s’han fet –o s’estan fent– en el centre. Finalment han escollit els delegats i delegades que hi participaran.

Durant la trobada, els joves posaran en comú els reptes socioambientals dels diferents municipis per conèixer quines són les problemàtiques diagnosticades per ells mateixos a Catalunya. Per altra banda, posaran en comú les accions per millorar la sostenibilitat dels seus centres i les relacionaran amb la Carta Internacional de Responsabilitats. A través de diverses dinàmiques, l’alumnat aconseguirà transformar una acció puntual d’aula en una acció que englobi tota la comunitat educativa.
  
Mentrestant, el professorat farà una activitat formativa sobre com fer que una acció decidida per l’alumnat sigui realment una acció transformadora.
 
Estigueu atents al proper butlletí on us explicarem el programa detallat de la trobada. I recordeu, si el vostre centre vol promoure la participació del l’alumnat de secundària, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us explicarem com participar-hi.


 03/04/2013

No hay comentarios: