20 de abril de 2013

Dissabte ecològic a l’Escola Dolors Monserdà

Un cop l’any, i ja en van 15, la comunitat educativa de l’Escola Dolors Monserdà-Santapau es troba un dissabte al matí per millorar l’entorn verd del centre. Es tracta d’una jornada festiva i participativa que va una mica més enllà: també pretén sensibilitzar alumnat, professorat, pares i mares sobre la conveniència de viure ben relacionats amb les coses –naturals o no– que ens envolten, així com amb nosaltres mateixos.

Les activitats d’aquest curs, preparades prèviament per una comissió formada per tots els estaments escolars, han consistit en:

     • Visita del Punt Verd Mòbil Escolar per dipositar els residus especials. Les famílies que portaven algun d’aquests residus obtenien vals familiars per a l’esmorzar de melindros amb xocolata desfeta.
     • Taulell d’intercanvi per afavorir el bescanvi de llibres (amb més de 70 intercanvis realitzats) i punt de venda de l’embolcall durador de l’escola.
     • Plantació general en totes les zones del recinte escolar, amb l’alumnat i les famílies organitzats per cicles.
     • Visita a «l’Hort de l’Autoestima», plantat durant la setmana per totes les nenes i els nens amb l’objectiu de promoure el valor mutu.
     • Pintada del mur del pati del mig, a partir d’un disseny elaborat pels mateixos infants.
     • El «Deixo arrels». La promoció d’escolars 2004-2013 ha donat a l’escola un arbre com a símbol de la seva voluntat ecològica i record en el Dolors Monserdà-Santapau.
     • Agraïment a la directora, que ha estat destinada fa poc a un altre centre. Ella també ha ofert un arbre ben bonic: una magnòlia.
     • I, com a comiat, un biovermut, amb sucs naturals, fruits secs i fruita del temps.

La presència activa de petits i grans ha estat notable, a la que també s’ha afegit la comunitat educativa de l’Escola Bressol Municipal l’Oreneta, que comparteix recinte amb el centre organitzador. La valoració és tan positiva que ja hem començat a pensar en el Dissabte Ecològic del mes de març de 2014.

Lloc web Escola Dolors Monserdà-Santapau


 18/04/2013

No hay comentarios: